דף הבית
הבטחת איכות
הסמכות לתקני איכות
ליווי וייעוץ להבטחת איכות

ליווי וייעוץ להבטחת איכות

הבטחת איכות לתחום התקינה במפעלי וחברות מזון

לייעוץ בנושא ליווי להבטחת איכות ושירותי ליווי אישיים עד לבית הלקוח לחצו כאן או התקשרו ל-073-7756611

חברת פרוסייפ מלווה ומייעצת להבטחת איכות במגוון חברות ועסקי מזון ומסייעת לעמידה בדרישות הרגולטור, לפיקוח ולניהול תהליכי הייצור וכוח האדם בעסק.

בכל מפעל וחברת מזון, תחום הבטחת האיכות והתקינה הפכו לנדבך החשוב ביותר. הסיבה לכך נעוצה בחשיבות ההיגיינה והתברואה החל משלב הייצור ועד לשלבי אריזת המזון והפצתו לצרכן. החוקים הנוקשים של ייצור מזון ע"י משרד הבריאות הביאו לעלייה בדרישות לניהול הבטחת איכות בעסקי מזון לצורך בטיחות ואיכות המוצרים.

בקרת איכות המזון מבוצעת ע"י אנשי המקצוע המתאימים לכך, העוסקים בליווי חברות לעמידה בדרישת התקינה הישראלית והבינלאומית.

מערכות איכות במזון (תקנים)

ישנן מס' מערכות (תקני) איכות במזון השונות זו מזו במס' פרמטרים, אולן כולן, פועלות לשם הבטחת איכות תקינה במזון המיועד לצרכן, החל משלב הייצור, שלב אריזתו וצריכתו, כגון:

כיצד מוטמעת מערכת איכות?

מערכת איכות במזון מוטמעת ע"י יועצי מזון (טכנולוגי מזון מוסמכים) אשר מכירים את כלל הנהלים המורכבים בכל תקן ותקן ופועלים להטמיעם בעסקים המבקשים/הנדרשים לכך. ההטמעה מבוצעת בפגישות עבודה מסודרות של יועצי המזון למול נציגי החברה, תכנון משותף והובלת תהליכים בעסק בהתאם לדרישות התקן, הדרכות עובדים ועוד.

לקבלת מידע אודות שירות טכנולוגי המזון של פרוסייפ לחצו כאן 

מערכת הבטחת האיכות בחברת פרוסייפ היא מהמובילה בישראל

  • הטמעת מערכות איכות ותקנים (ISO 9001 ,Haccp ,Iso22000 ועוד).
  • התקשרות למול מכוני התעדה עד לקבלת תעודה הסמכה – בהתחייבות!
  • ליווי הלקוח להמשך תחזוקת התקנים וייעול מערכות.
  • ליווי צמוד במבדקים פנימיים וחיצוניים.
  • סיוע בניהול מערך האיכות בארגון.

למה כדאי לבחור בפרוסייפ?

  • מעל ל-800 לקוחות מרוצים אינם טועים.
  • מוכרים ע"י מכוני התעדה ומשרד הבריאות.
  • מתחייבים לאיכות הגבוהה ביותר.
  • בוגרי אקדמיות מוכרות לתחומי:  B.sc מדעי המזון,  B.sc.agr מדעי החקלאות, B.sc  הנדסה כימית.
  • בוגרי קורס ראש צוות Haccp.
  • בוגרי קורס בוחן מבדקים פנימיים מטעם מכון התקנים הישראלי ועוד.

אנו מאמינים שהשילוב בין מקצועיות ושירות אדיב יוצרים את הדרך הנכונה ביותר להצלחת העסק שלך.

כיצד נוצרו מערכות הבטחת איכות במזון?

נושא הבטחת איכות במזון החלה עוד בשנות ה-60, כאשר חברת NASA האמריקאית פיתחה למול חברת פילסברי מערכת בקרת איכות במזון על מנת לספק מענה הבטוח ב-100% למזון האסטרונאוטים בעת שהותם בחלל.

גישה זו הולידה את מערכת ה-HACCP המוכרת לנו כיום, באמצעותה נבחנים ומנותחים הסיכונים האפשריים בתהליך הייצור באמצעות מס' עקרונות בקרה המבטיחים את איכות המוצר ובטיחותו. מערכת בקרת איכות כוללת בדיקת כלל התחנות בשרשרת הייצור ולא מסתפקת בניהול תחנה אחת, וזאת על מנת למגר את כלל הסיכונים האפשריים לפגיעה באיכות המזון.

לקוחות המתחזקים מערכות איכות מסוגלים לנהל את כלל מערכות החברה ולאתר את הליקויים הקיימים באילו מבין שלבי הייצור, לדווח על תקלות ולבצע תיעוד ותיקון המפגעים שהתגלו.

במרוצת השנים תחום הבטחת האיכות החלה להתפשט ולפנות לגורמי ייצור מזון פרטיים אשר הבינו את חשיבות השימוש בשיטות בקרת מוצר. כיום, ניתן לראות עסקים רבים העושים שימוש במערכות מסוג זה, לרבות: מפעלי ייצור, מפעלי אריזה, רשתות שיווק עולמיות.

מערכות בקרת איכות מסתמכות, בין היתר, על סקרי סיכונים על מנת להבטיח שלא יבוצעו תקלות העלולות לגרוע באיכות התוצר. בקרת הסיכונים היא אחד השלבים הקריטיים בתהליכי הבטחת האיכות וחייבת להתבצע ע"י יועצים מומחים לתחום התקינה והבטחת האיכות המזון.

לייעוץ בנושא ליווי להבטחת איכות ושירותי ליווי אישיים עד לבית הלקוח לחצו כאן או התקשרו ל-073-7756611

מעוניינים בפגישת ייעוץ מקצועית? חייגו 03-8061313

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם