דף הבית
מאמרים
מהי בטיחות מזון ומדוע היא חשובה?

מהי בטיחות מזון ומדוע היא חשובה?

04.10.2018

מהי בטיחות מזון ומדוע היא חשובה?

המונח "בטיחות מזון" מתייחס לנוכחות סכנה אשר מקורה במזון בעת צריכתו. מאחר והסכנה יכולה להתרחש בכל שלב בשרשרת המזון, יש להבטיח את בטיחות המזון במהלך כל שלביה.

המיקוד בנושא ניהול בטיחות מזון מלווה את תעשיית המזון בשנים האחרונות והמגמה הולכת ומתחזקת. ניתן לזהות את השינויים שחלו בדרישות מספקים ויצרנים בכל תחומי יצור המזון והמשקאות, חומרי הגלם, תוצרת חקלאית טרייה ואריזות ראשוניות. הדרישות מחד הינן מצד הרשויות (מדינות הקהילה האירופית ה-FDA, ה- USDA בארה"ב וגופים נוספים), ומאידך הדרישות המוכתבות מצד הרשתות הקמעונאיות והלקוחות.

כתוצאה משינויים אלה ומגורמים נוספים שהתרחשו בשנים האחרונות, כגון אירועי מזון, יותר ויותר הנהלות בכירות השכילו להבין את החשיבות הנעוצה בהטמעת מערכת ניהול בטיחות בארגון ויתרונותיה הרבים.

למידע וייעוץ בנושא ניהול מערכות איכות לחצו כאן

מעוניינים לקבל מידע נוסף? חייגו 03-8061313

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם