דף הבית
חטיבת המזון
רישיון עסק ורישיון יצרן מזון

רישיון עסק ורישיון יצרן מזון

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות קבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון או התקשרו ל-03-9677338

חברת פרוסייפ הינה החברה המובילה בישראל לרישוי בענף המזון. חטיבת רישוי ורגולציה במזון מורכבת מיועצים המתמחים במתן פתרונות לעסקים בענפי המזון ותלווה אתכם צעד אחד צעד, בייעוץ הכולל תמיכה מקצועית ושירות נגיש ונוח.

הניסיון והידע הרבים שצברנו במהלך השנים הובילו אותנו להחזיק במאגרי המידע המקיפים בישראל לתחום רישיונות עסק ויצרן מזון. מאגרים אלו כוללים את כלל החוקים, התקנות ואנשי הקשר הרלוונטיים להוצאת רישיון לעסקי מזון.

בזכות הצלחות רבות בתחום, פרוסייפ מוכרת ע"י משרד הבריאות וגופים ממשלתיים כחברה המצליחה ביותר בארץ לתחום הרישוי והרגולציה במזון.

המערכת שלנו מורכבת מאנשי המקצוע הטובים ביותר, אשר יספקו לכם את המידע המקצועי ביותר להצלחה בענף המזון.

אנו פועלים בפריסה ארצית, החל מקריית שמונה בצפון ועד לאילת בדרום ומסייעים ללקוחות רבים ברחבי הארץ.

בין לקוחותינו הרבים תוכלו למצוא: מסעדות, רשתות מזון גדולות, בתי מלון, קייטרינג, מאפיות, בתי קפה, מפעלי ייצור מזון, מחסנים, מרכולים, קיוסקים, אולמות אירועים, מחלבות ועוד.

חשוב לדעת: מי שאינו מכיר את תהליך הנפקת רישיונות למול משרד הבריאות, עלול להימצא למול בירוקרטיה מתישה וסירובים רבים אשר יובילו להוצאת משאבים כלכליים מיותרים ובזבוז זמן רב.

רישיון יצרן ורישיון עסק מזון – כל מה שצריך לדעת:

בהתאם לחוק משנת 1968, כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי שיוכל לפעול באופן חוקי.

רישיון העסק בתחום המזון מורכב בעיקרו מאישורם של 4 גופים רגולטורים: מחלקת הנדסה, מחלקת כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה. מטרת רישיון העסק להבטיח את השמירה על הבטיחות והבריאות של הציבור ושל הסביבה.

עסק המוגדר כטעון רישוי תחת חוק רישוי עסקים נדרש להגיש תוכניות ואישורים לרשות המקומית לצורך פתיחת תיק עסק והתחלת התהליך לקבלת הרישיון.

האישור המתקבל ממשרד הבריאות (שירות המזון + בריאות הסביבה) מוגדר כרישיון עסק מזון / רישיון יצרן מזון. אישור זה כולל דרישות חוק מחמירות ובדיקות קפדניות מטעמו של משרד הבריאות, בדיקות תברואתיות ועוד.

על מנת להבטיח כי הסביבה בה מכינים את המזון או אורזים אותו, מתאימה לעסק וכי המוצרים, בהם משתמשים, באיכות מספיקה שאינה מסכנת את בריאות הציבור, יש צורך בהגשת תוכניות אדריכליות וכן בתוכנית עבודה לכל שלב בייצור.

תוכנית העבודה וכלל דגשי העבודה נרשמות בפרשה הטכנית, המשמשת כמסמך מחייב את בעל העסק. על פי הפרשה והתוכניות ניתן רישיון עסק מזון/ יצרן מזון.

מהי פרשה טכנית?

פרשה טכנית היא מסמך מקדמי, הנכתב בכפוף לתוכניות האדריכליות, אשר חייב בעל עסק להגישו למחלקה לרישוי עסקים ברשות המקומית לפני שיוכל לקבל רישיון להפעלת העסק.

הפרשה הטכנית הינה מסמך מחייב, המתאר לפרטים קטנים את צורת ההתנהלות בעסק.

בדומה לספר רכב, אשר מפרט את כל מרכיביו של הרכב, גם הפרשה מסבירה ומתארת את כל התהליכים והנק' בעסק.

הפרשה, נכתבת ע"י טכנולוג מזון ומחולקת לפרקים בנויים:

  • מבוא על העסק – כולל מהותו, חומרי הבניה, עובדים ודרישות חוק נוספות.
  • תהליכי העבודה בארגון, כולל הסבר מפורט על אופן הכנת המנות השונות משלב אחסון חומרי הגלם ועד להוצאת מנה מוכנה ללקוח / ארוזה לשיווק.
  • חומרי הגלם והעזר הנמצאים בשימוש הארגון – כולל כמותם ואופן אחסונם
  • נהלי עבודה וניקיון כולל דגשים של אבטחת איכות
  • התנהלות העסק מבחינת השמירה על בריאות הסביבה, כולל אמצעי טיפול בשפכים, אמצעי מונע זרימה חוזרת ועוד.

כאמור, הפרשה הטכנית היא תנאי לקבלת רישיון העסק וכתיבה שאינה מקצועית ושאינה מכילה את כלל המידע בדבר התנהלות העובדים במפעל ומתן דגש על איכות ובטיחות מוצר עלולה להוביל לדחיית הבקשה.

שלבי עבודה בקבלת רישיון עסק / רישיון יצרן מזון: 

הכנת התוכניות והפרשה הטכנית הינם השלב הראשוני והחשוב ביותר בתהליך הרישוי ולכן חשוב לוודא התאמת המבנה והתנאים הסביבתיים לדרישות משרד הבריאות.

לאחר הבדיקה הראשונית, אדריכל מנוסה וטכנולוג המזון, בשילוב עם בעל העסק בונים את התוכנית ברמת פירוט מרבית ומכינים את כלל המסמכים הנדרשים להגשה.

למאמר מקיף על שירותיו של טכנולוג המזון 

אישור מקדמי לתוכניות מתקבל לאחר דיונים ומס' סבבי תיקונים. יש לציין כי למשרד הבריאות שיקול דעת רחב, ואישור תוכניות אינו פועל על פי צ'ק ליסט (להבדיל מחוקי משרד התחבורה למשל), לכן תהליך האישור המקדמי לעיתים לוקח זמן ועלול להשתנות ממפעל למפעל.

לבסוף, עם קבלת האישור המקדמי, יש לשפץ ולהכין את העסק לביקורת וזאת על פי התוכניות שהוגשו. במקביל – מגישים את התוכניות המתוקנות לרשות המקומית לפתיחת תיק רישוי כנדרש.

הרישיון ינתן לאחר ביקורת של הגופים הרלוונטים ואישורם למקום הנבדק.

על מנת לקבל את הרישיון ולשמור עליו לאורך כל מחזור החיים של העסק, יש לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהציב משרד הבריאות. 

תנו למומחים שלנו לרוץ בשבילכם!

  • חברת פרוסייפ מלווה אתכם החל משלב הייעוץ ועד לקבלת תעודת רישיון.
  • הצטרפו למעל ל-400 לקוחות מרוצים.
  • מעל ל-10 שנות ייעוץ לתחום הרישוי והרגולציה במזון.
  • פגישת ייעוץ חינם למול מנהל פרויקטים בכיר.
  • חברת פרוסייפ מוכרת ע"י משרד הבריאות והמוסדות הרלוונטיים.
  • צוות מומחים בעל ידע וניסיון אשר יחסוך לכם הרבה זמן וכסף.
  • שירות אישי לכל לקוח.

 

השירות שלנו הוא המקיף ביותר:

  • ליווי לקבלת רישיון יצרן משרד הבריאות.
  • ליווי לקבלת רישיון עסק מורשה.
  • ייעוץ עסקי מותאם אישית בהתאם לאופי העסק.
  • ליווי וסיוע בתכנון והקמת עסק.
  • ליווי להטמעת תקנים, כגון: ISO, Haccp, GMP ועוד.
  • ליווי צמוד לאורך כל התהליך.

יש לכם שאלה לגבי תהליך קבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון? השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני או התקשרו ל-03-9677338

ריכזנו במיוחד עבורכם מידע שימושי בתחום הרישוי והרגולציה בעסקי מזון

מעוניינים להקים עסק מזון ואינכם יודעים כיצד להתחיל? התחלתם תהליך רישוי ונתקלתם בסירוב מצד משרד הבריאות?
תנו למומחים שלנו לפתור עבורכם את כל הבעיות!

הדרך שלכם לקבלת רישיון מתחילה כאן חייגו 03-9677338

השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם