דף הבית
שירותי הרגולציה של פרוסייפ
סימון תווי מוצרים ת"י 1145

סימון תווי מוצרים ת"י 1145

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות ת"י 1145 או התקשרו ל-03-9677338

תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017:

החל מ-1 בינואר 2020, נכנסו לתוקפן תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017 אשר מטרתן לחייב את היצרנים לסמן את המוצרים במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה והמוצרים מכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.

התקנות יכנסו בשתי פעימות:

הפעימה הראשונה נכנסה בתאריך 1.1.2020 כך שהיצרנים מחוייבים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או יותר מ-5 גרם שומן רווי.

סימון מוצרים על פי ת"י 1145

בפעימה השניה, שתחול שנה לאחר מכן בשנת 2021, הסף לסימון המזון יוחמר כך שמוצר שאינו מכיל כיום מדבקה אדומה יכול להיות שבשנה זו כן יקבל סימון אדום.

ומה עם סימון לגבי מוצר בריא?

בשנה האחרונה, עם הגדלת המודעות לתזונה בריאה נכנסו לתוקפן גם הנחיות לסימון מוצרים בסימון ירוק. סימון ירוק מסמל על מוצרים המומלצים לצריכה מטעם משרד הבריאות.

תווית ירוקה לפי ת"י 1145

חברת פרוסייפ הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בניתוח וכתיבת תווי

מוצרים בהתאם לדרישות הרגולציה המחמירות. בין לקוחותינו.

מהו ת"י 1145?

ת"י 1145 לסימון מזון ארוז הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית ולא קמעונאית (מזון לייצור תעשייתי). התקן אינו חל על פירות וירקות לא מעובדים.

אז אילו דרישות קיימות בתקן?

  • שם המוצר ושם המזון
  • פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת
  • מזון מיובא – יסומן גם בארץ הייצור
  • תכולת המוצר – הכוונה למשקל/נפח של המזון נטו.
  • רשימת רכיבי המזון – חלק מרכזי הדורש עבודה מיומנת וידע בתקנים נוספים. לדוגמא: האם חובה לסמן ברכיבים, פלפל שחור, פפריקה, כמון או שניתן לסמן אך ורק תבלינים? כמו כן, יש סימון מורכב לתוספי מזון המוספים לפעמים למוצר הסופי הדורשים סימון על פי תקנות לתוספי מזון.
  • סימון תאריכים (תאריכי תפוגה וייצור), האם בכל מקרה היצרן נדרש לסמן תאריך ייצור? או שיש מקרים בהם ניתן לסמן רק תאריך תפוגה? כמו כן, ישנם מוצרים אשר תאריך התפוגה שלהם "עדיף להשתמש לפני" או "לשימוש עד".
  • סימון תזונתי – מתייחס לטבלת הערכים התזונתיים. כמו כן, אין להתעלם מהתקנות לסימון תזונתי.
  • הוראות אחסנה, הובלה ושימוש
  • סימון כשרות

חטיבת הבטחת האיכות בפרוסייפ היא מהגדולה בישראל, במסגרת שירותי הייעוץ שלנו לתווי מוצרים תקבלו:

  • ניתוח ואבחון תווי מוצרים
  • כתיבת תווית עפ"י ת"י 1145
  • רוויזיה לתווית קיימת

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע טלפוני אודות ת"י 1145 או התקשרו ל-03-9677338

מעוניינים לקבל מידע נוסף? חייגו 03-9677338

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם