BRC IOP

British retail consortium

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות תקן BRC או התקשרו ל-03-9677338

תקן  BRC IOP הינו תקן בינלאומי ייעודי למפעלי אריזות למזון. התקן מתייחס הן לאריזות הבאות במגע ישיר עם מזון, והן לאלו המיועדות לאריזה שניונית (חיצונית) של מזון וכולל דרישות ספציפיות עבור שני הסוגים. תקן זה נחשב במקומות רבים ל-State of the art של תקני איכות ובטיחות מוצר בענף.

תקן זה מאופיין בדרישות רבות המתחילות מדרישות איכות ארגונית סטנדרטיות דומות לאלו של תקן ISO 9001 וממשיכות בדרישות להטמעת מערכת בטיחות מזון על פי HACCP ומוסיף דרישות של נהלים נוספים כמעטפת לבקרה ומעקב על ביצועי הייצור והארגון.

למי מיועד תקן BRC?

תקן זה מתאים לארגונים יצואנים בגודל בינוני-גדול ודורש צוות מיומן בעל ידע רב בניהול איכות בנוסף להקצאת משאבי אנוש והשקעה בתשתיות לרוב לעמידה בדרישות המחמירות, אך יחד עם זאת מקנה הרבה יוקרה ופרסום לחברות בעלות תעודה כזו .

חברות מזון המחזיקות בתקן זה נהנות מרמת היגיינה גבוהה ושמירה על דרישות בטיחות המזון, החל משלב התכנון, לשלב הייצור ועד לשלב הפצתו הסופי.

התקן הבינלאומי הוכיח את יתרונותיו הרבים בחברות מזון רבות בארץ ובעולם, ביניהם:

  • עמידה בדרישות רשתות שיווק גדולות
  • סטנדרטיזציה של איכות ובטיחות גבוהה
  • העצמה ארגונית כארגון המוביל בתחום בטיחות המזון
  • עמידה בדרישות גופי ה- IFA ו-UKAS
  • הבטחת מוצר בטיחותי לצרכן
  • סיוע לחיסכון בעלויות וזמן כתוצאה מבקרת איכות מקצועית במזון
  • עמידה בדרישות התקן עתידה לסייע למול תביעות בגין נזקי מזון

אל תפספס – מה חשוב לדעת לפני שמתחילים תהליך הכנה לתקן BRC? 

BRC נותן התייחסות רבה לנושא המנהיגות ומחויבות ההנהלה להטמעת מערכת איכות ובטיחות מוצר בארגון. בנוסף, ישנה התמקדות רבה בתקשורת ארגונית פתוחה ויעילה ומנהיגות המחייבת הקצאת משאבים הדרושים למערכת האיכות.

יתר על כן, קיים דגש גם על ניהול מידע בצורה מבוקרת ומאובטחת היטב, בקרה מתועדת על כלל התהליכים הקשורים לייצור, כגון: אחסון חו"ג , אקסטרוזיה, תהליכי הדפסה, עיצוב מוצר סופי וכו', בעיקר אלו שיש בהם השפעה על בטיחות מוצר, לדוגמא: בקרת אמצעי חיתוך, כלי זכוכית ועץ באולמות וכו'. בנוסף, התקן מציב סטנדרטים נוקשים בעניין תשתיות, היגיינה וסניטציה בייצור ולבוש עובדים.

בדומה לתקנים אחרים הכוללים דרישות להחלת מערכת בטיחות מוצר, גם כאן קיימות דרישות לניהול מפרטי מוצר, תרשימי ייצור ותרשימים מפעליים, סקירת סיכונים וכו' כפי שכבר ראינו ב-HACCP.

כפי שנהוג בתקנים בינלאומיים מסוג זה, ה-BRC מציב גם דרישות לאמצעים ונהלים לאבטחת אתר המפעל וכן דרישות להחלת נהלים למניעת זיופים והונאת מוצר.

יש לקחת בחשבון שהכנה להסמכה לתקן דורשת ידע וניסיון רבים, תוך שימת לב לכלל דרישות התקן הנוקשות והמחמירות. רצוי לפנות לגורמים בעלי ניסיון בהכנה ותחזוקה של התקן, ולא לפנות לפרילנסרים וחברות חסרות ניסיון אשר יגרמו לכם להוצאות כספיות גבוהות ולכישלון במבדק ההתעדה.

חשוב לדעת, ארגון הנותן את התעודה יוכל לקחת אותה גם במידה והיצרן יפר כל אחת מדרישות הסף על פי הנהלים או במידה ואיחר לתקן ליקויים שנמצאו לו במהלך מבדק.

נכתב על ידי ספי מויבר, מנהל תחום מוצרים מן החי.

מעוניינים לקבל מידע נוסף? חייגו 03-9677338

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם