סימון GMP למוצרי מזון

אישור GMP לסימון מוצרים

פרוסייפ מובילה במהפכת ה-GMP ומצעידה כיום כ-2/3 מהמפעלים הזכאים לאישור. 

אנו מתמחים בטכנולוגיית מזון, ומסייעים למפעלי ייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות לקבלת אישור GMP.

תהליך קבלת GMP הנו מורכב ומחייב ייעוץ וליווי על-ידי אנשי מקצוע מומחים:

תהליך הגשת בקשה לקבלת אישור GMP הוא תהליך מורכב ולכן רצוי שיבוצע בליווי גורם מקצועי ומנוסה המתמחה לתחום הבטחת איכות במזון. יועצי המזון שלנו, מסייעים לחברות רבות בהשגת האישור תוך עבודה מקצועית, שיטתית ומבוקרת.

מעוניינים ב-GMP? לחצו כאן לקביעת פגישת ייעוץ חינם! או התקשרו ל-073-7756611

מהו GMP?

אישור Good manufacturing practice) GMP) הנו אישור לסימון ע"ג תווית מוצר הניתן למפעלי ייצור הפועלים לפי קווים מנחים המבטיחים את איכות המוצר הסופי.

מפעל הפועל לפי קווי ייצור של GMP במזון מחויב לעבוד בהתאם להגדרות ובקרה מאוד ברורות בכל שלבי הייצור. כל שינוי שמבוצע בתהליך הייצור מחויב לעבור בדיקות, מאחר והוא עלול להשקיע על איכות המוצר הסופי ולא להיות תואם לקווים המנחים שהוגדרו ב-GMP. כלל תהליכי הייצור הם קריטיים וחייבים להיות מתוקפים על מנת להבטיח עקביות והתאמה לדרישות הסימון.

כתיבת הוראות ותהליכי עבודה מבוצעת ע"י יועץ מזון מוסמך לתחום ה-GMP ורצוי יבוצע ע"י חברה המתמחה לתחום הרגולציה במזון. יועץ מזון המתמחה בתחום המזון, מכיר את ההוראות ותהליכי העבודה הנדרשים וילווה אתכם לעמידה בכולם עד לקבלת אישור GMP.

תהליך קבלת האישור כולל נדבכים שונים, ביניהם הדרכות עובדי הייצור המהווים חלק מאוד חשוב, תיעוד שלבי הייצור עד לשילוחו, הכנת המערכת לקראת החזרה יזומה מהמדף וממערך האספקה, טיפול יעיל בתלונות וחקירות מוצר, הקמת מערכת במסוגלת למנוע חזרה על תקלות ועוד.

הכנת מפעלי ייצור מזון לקבלת GMP היא תהליך המצריך מיומנות ובוצעת במשך מס' חודשים לערך. תהליך ההכנה כולל הסמכה לתקן ISO 9001  תקן לניהול איכות והסמכה למערכת Haccp מערכת לבטיחות מזון.

יש לכם שאלה? לחצו כאן לקביעת פגישת ייעוץ חינם! או התקשרו ל-073-7756611

מעוניינים לקרוא על תקן ISO 9001 – לחצו כאן

מעוניינים לקרוא על מערכת Haccp – לחצו כאן

מערכת הפיקוח והאכיפה לאישור GMP

מערכת הביקורת והאכיפה מבוצעת ע"י יחידת הפיקוח של משרד הבריאות. למי שמכיר את תהליך ההסמכה לתקני מזון, יכול למצוא נקודות השקה דומות. ההבדל המהותי הוא שתקני איכות במזון ניתנים ע"י מכוני ההתעדה השונים, ואילו קבלת אישור זה ניתן ע"י משרד הבריאות.

בביקורת נבחן המפעל על בוריו: תשתיות, תקנים, ניהול, הכשרות עובדים ומוצעת בחינה באם ישנה הלימה בין הנמצא בפועל לבין כללי ה-GMP. משרד הבריאות מחלק את הביקורת שלו ל-3 סוגים:

  • ביקורת מקדימה לקבלת האישור למפעל חדש.
  • ביקורת תקופתית למפעלים אשר מחזיקים באישור .
  • ביקורת לבדיקת חשד להפרה חמורה של תנאי ה-GMP.

אנו מציעים חבילה כוללת ומקיפה שלא מפספסת אף שלב עד לקבלת GMP:

ליוו אישי לקבלת ISO 9001 ומערכת איכות המזון Haccp, בניית תיקי מוצרים והכנה יסודית עד לקבלת האישור.

אישור GMP הוכיח את יתרונותיו הרבים בחברות מזון רבות, ביניהם: 
  • סיוע ליצירת מערכת בקרה עקבית למניעת סיכונים
  • הגדרת תהליכי עבודה יעילים
  • צמצום נזקים והפסדים כלכליים בארגון
  • צמצום היווצרותן של תקלות ומחדלים בשרשרת ייצור המזון
  • עלייה בתדמיתו החיובית של הארגון
  • עמידה בדרישות התקן עתידה לסייע למול תביעות בגין נזקי מזון

אנחנו כאן בשבילכם, לחצו כאן לקביעת פגישת ייעוץ חינם! או התקשרו ל-073-7756611

עוד בנושא – ייעוץ לקבלת תקן ISO 9001  ייעוץ לקבלת מערכת Haccp

 

מעוניינים באישור GMP למפעל שלכם? חייגו 03-8061313

השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם