תקן GMP | GMP למוצרי מזון

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות תקן GMP או התקשרו ל-03-8061313

 

מהו GMP ולמי הוא מיועד?

Good manufacturing practice) GMP) הינו אישור הניתן למפעלי מזון/תוספי תזונה ע"י משרד הבריאות, המעיד כי תנאי הייצור במפעל נבחנו ונמצאו נאותים, החל משלב קבלת חומרי הגלם, דרך אחסונם, תהליכי הייצור ועד לשיווק המוצר.

אישור GMP הינו דרישת סף החלה על מפעלים בתחומי ייצור הטעונים אישור, כגון תוספי תזונה (אבקות לספורטאים, מזון לתינוקות, תוספי ויטמינים/ מינרלים למיניהם וכו'), מפעלים לייצור מוצרים ללא גלוטן ועוד.

עם זאת גם מפעלים שאינם מחויבים ב"אישור ייצור נאות" יכולים לקבל אישור זה במידה ויוכיחו את יכולתם לעמידה בדרישות.

Prosafe Food מובילה במהפכת ה-GMP ומצעידה כיום כ-80% מהמפעלים הזכאים לאישור. 

אנו מתמחים בטכנולוגיית מזון ומסייעים למפעלי ייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות לקבלת תקן GMP.

תהליך קבלת האישור מחייב ליווי של טכנולוג מזון על מנת לוודא עמידה בדרישות הרלוונטיות, ניהול סיכונים, הטמעת תהליכי עבודה נכונים בארגון, בקרה על תהליכי ייצור וסביבת עבודה תקניים.

 

יתרונות בהטמעת תקן GMP:

  • לאישור GMP קיים סימון על גבי תווית המוצר המעיד על תהליכי ותנאי ייצור נאותים, מה שמעניק לו יתרון שיווקי ויוקרתי על פני המתחרים.
  • האישור מעיד, כי למפעל מערכת הבטחת איכות ברמה גבוהה, מצב תשתיתי תקין ושתהליכי הייצור מבוקרים ועומדים בדרישות משרד הבריאות המחמירות.
  • עמידה בתקן מאפשרת בקרה ופיקוח על תהליכי הייצור, דבר הגורם להוזלת עלויות של חומרי גלם ותהליכי ייצור.

 

ומה עם הסמכות?

שלב מקדים לקבלת אישור GMP הינו הסמכה לתקני איכות ISO ו-Haccp, המאפשרים בניית תשתית של ניהול איכות ובטיחות מוצר. בשלב הבא יושלמו הדרישות לקבלת אישור GMP.

הכנת מפעלי ייצור מזון לקבלת התקן היא תהליך המצריך מיומנות ומבוצעת במשך מס' חודשים לערך. תהליך ההכנה כולל הסמכה לתקן ISO 9001  תקן לניהול איכות והסמכה למערכת Haccp מערכת לבטיחות מזון.

כל מה שצריך לדעת אודות תקן GMP 

כל מה שצריך לדעת על תהליך ההסמכה לתקן ISO 9001 

 

השארת פרטים
מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום המזון?

תהליך ההסמכה:

תהליך הסמכה GMP

האישור הנכסף תקף בדרך כלל לשנתיים, סמוך לתום האישור יש להגיש בקשה לחידוש האישור, המלווה בדר"כ בביקורת של מפקחי משרד הבריאות במפעל.

 

מערכת הפיקוח והאכיפה לאישור GMP:

מערכת הביקורת והאכיפה מבוצעת ע"י יחידת הפיקוח של משרד הבריאות. למי שמכיר את תהליך ההסמכה לתקני מזון, יכול למצוא נקודות השקה דומות.

ההבדל המהותי הוא שתקני איכות במזון ניתנים ע"י מכוני ההתעדה השונים, ואילו קבלת אישור זה ניתן ע"י משרד הבריאות.

בביקורת נבחן המפעל על בוריו: תשתיות, תקנים, ניהול, הכשרות עובדים ומוצעת בחינה באם ישנה הלימה בין הנמצא בפועל לבין כללי ה-GMP.

משרד הבריאות מחלק את הביקורת שלו ל-3 סוגים:

  • ביקורת מקדימה לקבלת האישור למפעל חדש.
  • ביקורת תקופתית למפעלים אשר מחזיקים באישור .
  • ביקורת לבדיקת חשד להפרה חמורה של תנאי התקן.

 

ניהול סיכונים במפעל:

קבלת האישור דורש ניהול סיכונים קפדני המאפשר איתור סכנות לבטיחות מוצר העלולות לעלות עם כל שינוי בחומרי הגלם או תהליכי הייצור או ביצור מוצר חדש.

ניהול סיכונים מאפשר ווידוא שמוצרי המפעל הינם בטוחים לשימוש הן מבחינת תהליכי הייצור והן מבחינת סוג חומרי הגלם המרכיבים את המוצר והמינונים המותרים.

על תהליכי הייצור להיות מתועדים ומבוקרים, כך שיאפשרו מעקב על שרשרת הייצור והספקת המוצר.

על העובדים להכיר היטב את הדרישות ע"י הטמעת הנהלים באמצעות תכנית הדרכות מקיפה ומותאמת לארגון. על סביבת העבודה להיות מתוכננת היטב למניעת זיהום צולב ומאובזרת בהתאם לדרישות.

נהלי העבודה בארגון צריכים להיות כתובים ומוגדרים היטב, תיקי המוצר יכללו את כלל המסמכים והבדיקות הנדרשות, דרישות אלה ועוד יבצע טכנולוג המזון המלווה את הארגון, תוך בניית מערכת ניהול איכות מותאמת למפעל ולסוג הפעילות בו.

אנחנו כאן בשבילכם! יש לכם שאלה בנוגע לתקן? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

מדוע כדאי להטמיע את התקן? 

  • סיוע ליצירת מערכת בקרה עקבית למניעת סיכונים.
  • הגדרת תהליכי עבודה יעילים.
  • צמצום נזקים והפסדים כלכליים בארגון.
  • צמצום היווצרותן של תקלות ומחדלים בשרשרת ייצור המזון.
  • עלייה בתדמיתו החיובית של הארגון.
  • עמידה בדרישות התקן עתידה לסייע למול תביעות בגין נזקי מזון.
GMP

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-500 לקוחות קיבלו אישור GMP בהצלחה

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת אישור GMP בהצלחה!

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת אישור GMP - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק עד לקבלת אישור GMP.

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות GMP?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הסמכת תקן GMP עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    ווידוא רישיונות בתוקף

    תחילה על המפעל המייצר להיות בעל רישיון עסק ורישיון יצרן בתוקף.
  2. 2

    ווידוא הסמכות רלוונטיות בתחום המזון

    על המפעל להיות מוסמך לתקני איכות ISO 9001:2015 ובטיחות מזון HACCP, או לחלופין להיות מוסמך לתקן ISO 22000.
  3. 3

    התחלת תהליך

    במידה והמפעל עומד בדרישות הנ"ל יש להגיש בקשה למשרד הבריאות להתחלת התהליך אשר במהלכו יידרש המפעל לעמוד בביקורות משרד הבריאות בהם נבחנים תהליכי העבודה החל מקבלת חומרי הגלם ובחינת האישורים הנצרכים להם, דרך ניהול תיקי המוצר, ביצוע בקרות בתהליך וניטור נקודות בקרה קריטיות, תקינות התשתיות והציוד במפעל ועוד.
  4. 4

    קבלת אישור GMP בהצלחה!

    במידה והמפעל עבר בהצלחה את כל השלבים הנ"ל ובהתאם להחלטת משרד הבריאות ינופק אישור GMP לתנאי ייצור נאותים למפעל.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות GMP?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

ISO 22000

מערכת לניהול בטיחות מזון
ת"י ISO 22000 (מהדורה 2018) הינו תקן מערכות ניהול בטיחות מזון, הנקבע על ידי הארגון הבין-לאומי לתקינה. מומלץ להטמיע בתהליך ההסמכה גם את מערכת לניהול איכות בארגון - תקן ISO 9001 ליצירת ניהול אפקטיבי בארגון.

ISO 22000 FSSC

מערכת לניהול בטיחות מזון
תקן ISO 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר וביטחון והונאה במזון. התקן הינו תוספת של תקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP. ISO 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.

BRC IOP

תקן לניהול איכות במזון
תקן BRC IOP הינו תקן בינלאומי ייעודי למפעלי אריזות למזון. התקן מתייחס הן לאריזות הבאות במגע ישיר עם מזון, והן לאלו המיועדות לאריזה שניונית (חיצונית) של מזון וכולל דרישות ספציפיות עבור שני הסוגים. תקן זה נחשב במקומות רבים ל-State of the art של תקני איכות ובטיחות מוצר בענף.

BRC – British Retail Consortium

תקן לבטיחות מזון
תקן BRC נכתב בכדי למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה. BRC שונה מתקנים אחרים הן בהתייחסות למוצרים הן בתפישת האחריות של היצרן כלפי הצרכן. היצרנים חייבים לפעול בכל המישורים בשביל למנוע כשלים בשלבי העבודה השונים, ובכך להבטיח את הבטיחות של מוצרי מזון.

ISO 9001

מערכת לניהול איכות במזון
ISO 9001:2015 (איזו 9001) הינו תקן בינלאומי לניהול איכות, המסייע בניהול וארגון של כלל מחלקות החברה במטרה להבטיח את איכות תהליכי הארגון על כלל היבטיו. חברות המזון שמחזיקות בתקן זה משפרות את הישגיהן ומייעלות את מחלקות החברה בהשגת הצלחה מתמדת.

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
HACCP הינה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת להערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

HACCP וטרינרי

לניהול מערכת בטיחות מזון במפעלים מן החי
Haccp וטרינרי, היא מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. בשונה ממערכת Haccp למזון המפוקחת ע"י משרד הבריאות, מערכת ה- Haccp הוטרינרי מיועדת למשחטות ונמצאת באחריותה של היחידה לפיקוח מוצרים מן החי של משרד החקלאות.

ת"י 1145

סימון מזון ארוז מראש
ת"י (תקן ישראלי) 1145 לסימון מזון ארוז מראש הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית, למעט פירות וירקות שלא עברו עיבוד.