תקן Haccp

השאירו פרטים לקבלת מידע אודות Haccp או התקשרו ל-03-9677338

דרישת החוק החדשה:

החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים יחויבו להיות מוסמכים למערכת לניהול בטיחות מזון – תקן Haccp ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.

יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.

לדרישת החוק המלאה לחץ כאן

אמינות וניסיון שמביאים לתוצאות

חברת פרוסייפ הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתעשיית הבשר, בעלי כנף ודגים.

הסמכה וליווי שוטף למעל ל-300 מפעלים ובתי עסק העוסקים במזון מן החי: מפעלי בשר, מפעלי דגים, משחטות, אטליז, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים. בין לקוחותינו.

שים לב: גורמי ההסמכה חייבים להיות מוכרים על ידי משרד הבריאות, החקלאות והרשויות המקומיות. המומחיות שלנו לספק את כל המידע הנדרש לצורך יישום והטמעת התקן במקום הנכון.

חברת פרוסייפ הינה מנוסה בעבודה מול רשויות ומוכרת על ידי כל גורמי האכיפה כחברה מקצועית ובעלת מוניטין רב. הראשונה והיחידה שהובילה משחטות לקבלת Haccp וטרינרי המורכב ביותר בתחום המזון – פרוסייפ בתקשורת.

חטיבת הבטחת איכות במזון של חברת פרוסייפ מעסיקה מומחים מנוסים בהסמכה לתקן Haccp תוך ביצוע פרויקט מהיר וקל המתאים לגודל הארגון ולתהליכי הייצור.

לטובת ארגונים קטנים ובינוניים יצרנו שיטה פשוטה וקלה שמתאימה לכמות כוח אדם הקיים ואיכותו.

מהו תקן Haccp?

Haccp (אספ) הינה מערכת לניהול בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים (Hazards) בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת מוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק. חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת אשר מזהה, מבקרת ומעריכה סיכונים משמעותיים במזון לצורך הסרת/מניעת סיכון בריאותי.

*חשוב לדעת: עד 1.3.2020 על כלל חברות המזון שמהות עיסוקן הוא מוצרים מן החי יהיו מחויבות בהטמעת מערכת Haccp.

התקן נועד ליצור גישה שיטתית שבאה להבטיח תנאי ייצור מזון בטוחים באמצעות ניתוח 7 פרמטרים לאיתור הסיכונים במזון:

  1. בניית סקר סיכונים – רשימה של תהליכי הייצור וחומרי הגלם שבהם מתרחשים הסיכונים וכיצד נמנע את התרחשותם
  2. איתור נקודות בקרה קריטיות (CCP-Critical Control Points)
  3. הגדרת גבולות קריטיות – הגדרת טווח שבו המוצר נחשב לבטוח
  4. קביעת אמצעים לניטור בנקודות בקרה וקביעת נהלים מתוך תוצאות הניטור לכיול הבקרה על פי הגבול הקריטי
  5. פעולות מתקנות – קביעת פעולות מתקנות במידה וקיימת סטייה מהגבול הקריטי
  6. אימות ותיקוף – ווידוא כי המערכת פועלת בצורה יעילה על פי הגדרות ספציפיות המבטיחות ייצור מזון בטוח
  7. בקרת תיעוד – תיעוד ושמירת רשומות משלב הבנייה ועד ליישום המערכת

התקן מבצע זיהוי, ניתוח ואפיון כלל הסיכונים שעלולים להתרחש בכל נקודה בשרשרת ייצור המזון, החל משלב הגידול החקלאי, דרך עיבודו בקו הייצור ועד קבלת המוצר הסופי המשווק לצרכן.

לקריאה אודות  Haccp וטרינרי

אילו עסקים היום נדרשים בתקן Haccp?

עסקים העוסקים בייצור ושיווק מוצרים מן החי: דגים; עיבוד בשר; נקניקים וקייטרינג המוציא מעל ל-1,000 מנות ביום ו/או מיועד לתזונת ילדים ועוד. מפעלי לייצור מזון ללא גלוטן, ייצור תוספי תזונה וייצור מזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בהסמכה לתקן Haccp כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.

Haccp בישראל:

בישראל, תחום המזון התעצם ואנו נמצאים במגמת עלייה חדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ. עם העלייה בכמות עסקי המזון, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב צרכנים ושירותי המזון כאחד בכל הנוגע לתחום הבטחת האיכות במזון וחשיבותו. כיום, אנו מודעים יותר ויותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן. המידע הפך לנגיש לכולם באמצעות הרשתות החברתיות, תכניות טלוויזיה, ועוד, והובילה לגל עלייה בדרישתם של עסקי מזון רבים להטמיע בחברתכם מערכת Haccp לבטיחות מזון. תקן Haccp תפס תאוצה והיום הוא משרת יצרני מזון גדולים, בינוניים ואף ספקי שירותים ומוצרים שונים בענף המזון. מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, קצביות, אטליז ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים, פונים אלינו יותר ויותר בבקשה להכין את חברתם לעמידה בדרישות תקן Haccp.

הטמעת תקן Haccp הוכיח את יתרונותיו הרבים בחברות מזון רבות, ביניהם:

  • שיפור רמת ההיגיינה ועלייה באיכות המוצר
  • עמידה בדרישות מערכת המזון ישראלית והבינלאומית
  • צמצום נזקים כלכליים כתוצאה מיכולת בקרה מקצועית על איכות התוצר
  • סיוע בשיפור תדמיתי למול קהל לקוחות הארגון
  • עלייה אפקטיבית בתהליכי הייצור בארגון, ועוד

חטיבת הבטחת האיכות בפרוסייפ היא מהגדולה בישראל

  • מעל 300 לקוחות בהסמכה לתקן Haccp
  • מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים
  • מלווים אתכם עד לקבלת תעודת הסמכה לתקן Haccp – בהתחייבות!
  • צוות יועצי המזון המובילים בארץ

מעוניינים לדעת עוד על תקן Haccp? השאירו פרטים או התקשרו ל-03-9677338

מעוניינים לפגישת ייעוץ בנושא הסמכה לתקן Haccp? חייגו 03-9677338

השאירו פרטים ונציג יחזור אליכם בהקדם