החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.
בנוסף, מפעלים לייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בהסמכה לתקן HACCP כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.
יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.
לדרישת החוק המלאה לחץ כאן
HACCP הינה שיטה לניהול מערכת בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת הפצת מוצרים שאינם בטוחים לשימוש.
חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת אשר מזהה, מבקרת ומעריכה סיכונים משמעותיים במזון לצורך הסרת/מניעת סיכון בריאותי.
בעת ניתוח גורמי הסיכון ותוך העמקה בשיטות הייצור ניתן ללמוד על הסיכונים, סיכוי הופעתם, אופן הבקרה הנדרשת ודרכי הפעולה בעת הזיהוי שלהם. כך נוכל להבטיח, כי המערכת מספקת מוצרים בטיחותיים לשימוש, ויודעת להתריע על כל תקלה אשר תופיע במהלך הייצור ולפני השיווק.
*חשוב לדעת: החל מ-1.3.2020 על כלל חברות המזון שמהות עיסוקן הוא מוצרים מן החי מחויבות בהטמעת מערכת HACCP.
מעוניינים בהדרכת ראש צוות HACCP אצלכם בארגון? לחצו כאן
כל מה שצריך לדעת על קבלת אישור GMP לחצו כאן
בישראל, תחום המזון התעצם ואנו נמצאים במגמת עלייה חדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ. עם העלייה בכמות עסקי המזון, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב צרכנים ושירותי המזון כאחד בכל הנוגע לתחום הבטחת האיכות במזון וחשיבותו.
כיום, אנו מודעים יותר ויותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן. המידע הפך לנגיש לכולם באמצעות הרשתות החברתיות, תכניות טלוויזיה, ועוד, והובילה לגל עלייה בדרישתם של עסקי מזון רבים להטמיע בחברתכם מערכת HACCP לבטיחות מזון.
תקן HACCP תפס תאוצה והיום הוא משרת יצרני מזון גדולים, בינוניים ואף ספקי שירותים ומוצרים שונים בענף המזון. מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, קצביות, אטליז ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים, פונים אלינו יותר ויותר בבקשה להכין את חברתם לעמידה בדרישות תקן HACCP.
חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתעשיית הבשר, בעלי כנף ודגים.
הסמכה וליווי שוטף למעל ל-300 מפעלים ובתי עסק העוסקים במזון מן החי: מפעלי בשר, מפעלי דגים, משחטות, אטליז, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים. בין לקוחותינו.
שים לב: גורמי ההסמכה חייבים להיות מוכרים על ידי משרד הבריאות, החקלאות והרשויות המקומיות. המומחיות שלנו לספק את כל המידע הנדרש לצורך יישום והטמעת התקן במקום הנכון.
חברת Prosafe Food מנוסה בעבודה מול רשויות ומוכרת על ידי כל גורמי האכיפה כחברה מקצועית ובעלת מוניטין רב. הראשונה והיחידה שהובילה משחטות לקבלת HACCP וטרינרי המורכב ביותר בתחום המזון.
חטיבת הבטחת איכות במזון בחברתנו מעסיקה מומחים מנוסים בהסמכה לתקן HACCP תוך ביצוע פרויקט מהיר וקל המתאים לגודל הארגון ולתהליכי הייצור.
לטובת ארגונים קטנים ובינוניים יצרנו שיטה פשוטה וקלה שמתאימה לכמות כוח אדם הקיים ואיכותו.
מערכת ה-Haccp מתבססת על שבעה עקרונות של הקודקס אלמנטריום, הכוללים:
תהליך בניית מערכת ה-HACCP דורש חשיבה מבוססת סיכונים וקביעת דרכי בקרה ואימות. לאחר הבניה יש להטמיע את הכללים והנהלים שהוגדרו בשטח כשיטות עבודה ברצפת הייצור.
במהלך העבודה השוטפת אנו נדרשים לבקר את המערכת ולוודא כי היא אכן מעניקה לנו את התוצאות הרצויות, וכן, שהחשיבה שעמדה בראש התוכנית אכן משיגה את המטרה – והמוצרים בטיחותיים לשימוש הציבור.
לקריאה אודות HACCP וטרינרי
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00