החל מ-1 בינואר 2020, נכנסו לתוקפן תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017 אשר מטרתן לחייב את היצרנים לסמן את המוצרים במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה והמוצרים מכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.
התקנות יכנסו בשתי פעימות:
הפעימה הראשונה נכנסה בתאריך 1.1.2020 כך שהיצרנים מחויבים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או יותר מ-5 גרם שומן רווי.
בפעימה השנייה, שתחול שנה לאחר מכן בשנת 2021, הסף לסימון המזון יוחמר כך שמוצר שאינו מכיל כיום מדבקה אדומה יכול להיות שבשנה זו כן יקבל סימון אדום.
בשנה האחרונה, עם הגדלת המודעות לתזונה בריאה נכנסו לתוקפן גם הנחיות לסימון מוצרים בסימון ירוק. סימון ירוק מסמל על מוצרים המומלצים לצריכה מטעם משרד הבריאות.
חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בניתוח וכתיבת תווי מוצרים בהתאם לדרישות הרגולציה המחמירות. בין לקוחותינו.
ת"י 1145 לסימון מזון ארוז הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית ולא קמעונאית וסיטונאית (מזון לייצור תעשייתי, סיטונאי).
בנוסף, מתייחס התקן בפירוט לגבי כינויים מותרים במזון, לדוגמא נטול/ ללא/ דל/ מופחת. כמו גם איזה מוצר יכול להיות מסומן כ"טבעי", "מרכיבים טבעיים בלבד" ועוד. יש לציין כי התקן אינו חל על פירות וירקות לא מעובדים.
תכולת המלל בתווית ואופן הסימון, הן של הסמלים האדומים והן של טבלת הערכים דורשים הבנה מלאה של התקנות.
כתיבה נכונה חשובה לשמירה על העסק שלך מפני תביעות ייצוגיות.
אל תישארו מאחור והישמרו מפני תביעות ייצוגיות – צרו קשר עוד היום עם המומחים של Prosafe Food.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00