ת"י 1145 | סימון מזון ארוז מראש

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות ת"י 1145 או התקשרו ל-03-8061313

 

תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017:

החל מ-1 בינואר 2020, נכנסו לתוקפן תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017 אשר מטרתן לחייב את היצרנים לסמן את המוצרים במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה והמוצרים מכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.

התקנות נכנסו בשתי פעימות:

הפעימה הראשונה נכנסה בתאריך 1.1.2020 כך שהיצרנים מחויבים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או יותר מ-5 גרם שומן רווי.

הפעימה השנייה, אשר נכנסה בתאריך 1.1.2021, הסף לסימון המזון הוחמר.

 

ומה עם סימון לגבי מוצר בריא?

בשנה האחרונה, עם הגדלת המודעות לתזונה בריאה נכנסו לתוקפן גם הנחיות לסימון מוצרים בסימון ירוק. סימון ירוק מסמל על מוצרים המומלצים לצריכה מטעם משרד הבריאות.

סימון תווית ירוקה לפי ת"י 1145סימון תווית אדומה לפי ת"י 1145

 

אמינות, ניסיון, אחריות ובטיחות שמביאים תוצאות:

חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בניתוח וכתיבת תווי מוצרים בהתאם לדרישות הרגולציה המחמירות. בין לקוחותינו.

השארת פרטים
מעוניינים בפגישת ייעוץ עם מומחה בתחום המזון?

מהו ת"י 1145?

ת"י 1145 לסימון מזון ארוז הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית ולא קמעונאית וסיטונאית (מזון לייצור תעשייתי, סיטונאי).

בנוסף, מתייחס התקן בפירוט לגבי כינויים מותרים במזון, לדוגמא נטול/ ללא/ דל/ מופחת. כמו גם איזה מוצר יכול להיות מסומן כ"טבעי", "מרכיבים טבעיים בלבד" ועוד. יש לציין כי התקן אינו חל על פירות וירקות לא מעובדים.

 

אז אילו דרישות קיימות בתקן ישראלי 1145?

  • שם המוצר ושם המזון.
  • פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת.
  • מזון מיובא – יסומן גם בארץ הייצור.
  • תכולת המוצר – הכוונה למשקל/נפח של המזון נטו.
  • רשימת רכיבי המזון – חלק מרכזי הדורש עבודה מיומנת וידע בתקנים נוספים. לדוגמא: האם חובה לסמן ברכיבים, פלפל שחור, פפריקה, כמון או שניתן לסמן אך ורק תבלינים? כמו כן, יש סימון מורכב לתוספי מזון המוספים לפעמים למוצר הסופי הדורשים סימון על פי תקנות לתוספי מזון.
  • סימון תאריכים (תאריכי תפוגה וייצור), האם בכל מקרה היצרן נדרש לסמן תאריך ייצור? או שיש מקרים בהם ניתן לסמן רק תאריך תפוגה? כמו כן, ישנם מוצרים אשר תאריך התפוגה שלהם "עדיף להשתמש לפני" או "לשימוש עד".
  • סימון תזונתי – מתייחס לטבלת הערכים התזונתיים. כמו כן, אין להתעלם מהתקנות לסימון תזונתי.
  • הוראות אחסנה, הובלה ושימוש.
  • סימון כשרות.

תכולת המלל בתווית ואופן הסימון, הן של הסמלים האדומים והן של טבלת הערכים דורשים הבנה מלאה של התקנות.

כתיבה נכונה חשובה לשמירה על העסק שלך מפני תביעות ייצוגיות.

אל תישארו מאחור והישמרו מפני תביעות ייצוגיות – צרו קשר עוד היום עם המומחים של Prosafe Food.

במסגרת שירותי הייעוץ שלנו לתווי מוצרים תקבלו:

  • ניתוח ואבחון תווי מוצרים
  • כתיבת תווית עפ"י ת"י 1145
  • רוויזיה לתווית קיימת

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מוכרים ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות מכל התחומים והגדלים ברחבי הארץ.

חטיבות המומחים המובילות ביותר בארץ - בהתחייבות!

הטמעת מערכת אדמיניסטרטיבית ומערכת ממוחשבת המותאמת לכל צרכי הלקוחות - רק אצלנו!

מעל 10 שנות ניסיון בתחום המזון

הצטרפו למאות לקוחות מרוצים משירותי הייעוץ והליווי שלנו בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות ת"י 1145?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00