ת"י 1145 | סימון מזון ארוז מראש

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות ת"י 1145 או התקשרו ל-03-8061313

 

תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017:

החל מינואר 2020, נכנסו לתוקפן תקנות הגנה על בריאות הציבור (סימון תזונתי) 2017, אשר מטרתן לחייב את היצרנים לסמן את המוצרים במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה והמוצרים מכילים כמות גבוהה של שומן, סוכר ונתרן.

התקנות נכנסו בשתי פעימות: הפעימה הראשונה חייבה יצרנים לסמן במדבקה אדומה בחזית האריזה במידה ובכל 100 גרם של המוצר יש יותר מ-500 מ"ג נתרן, או יותר מ-13.5 גרם סוכר או יותר מ-5 גרם שומן רווי.

הפעימה השנייה, שנכנסה בתאריך 1.1.2021, החמירה את הסף לסימון המזון.

ומה לגבי סימון לגבי מוצר בריא? סימון ירוק מסמל על מוצרים המומלצים לצריכה מטעם משרד הבריאות.

סימון תווית ירוקה לפי ת"י 1145סימון תווית אדומה לפי ת"י 1145

השארת פרטים
שדרגו לשירותי ליווי טכנולוג מזון וקבלו תוויות מזון ללא עלות נוספת!

כחלק מתהליך הליווי השוטף, אנו נבצע עבורך עדכון תוויות מזון ומפרטי מוצר למענה ביקורות משרד הבריאות ללא עלות נוספת.

הליווי מתבצע על ידי טכנולוג מזון בכיר שמסייע לחברות רבות לעמוד בדרישות הרגולטור המחמירות ולהבטיח את איכות המזון אצלכם בעסק.

 

אמינות, ניסיון, אחריות ובטיחות שמביאים תוצאות:

חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בניתוח וכתיבת תווי מוצרים בהתאם לדרישות הרגולציה המחמירות. בין לקוחותינו.

 

מהו ת"י 1145?

סימון המזון באמצעות תווית נדרש עבור מוצרים הארוזים מראש המיועדים למכירה קמעונית, כך שתווית המזון תאפשר לנו לזהות את המידע הנדרש לגבי המוצר.

חובת סימון המזון באמצעות תווית הינה דרישת חוק, הקובעת את אופן סימון התווית והפרטים שעליה להכיל, כגון: שם המוצר, פרטי היצרן [ופרטי היבואן וארץ הייצור במידה והמוצר מיובא], תכולת המוצר, רשימת כלל הרכיבים שהמוצר מכיל לרבות מים, סימון תזונתי , תאריך פג תוקף של המוצר, הוראות אחסנה ושימוש, כשרות ועוד.

דרישה חדשה שאנו פוגשים בתקופה האחרונה הינה הדרישה לסימון המוצרים בכפיות סוכר ובסמלי מזון אדומים לזיהוי מוצר עם רמה גבוהה של סוכר/ נתרן / שומן רווי.

מרבית מוצרי מזון, בהם כמות הסוכר עולה על 2%, מחויבים בסימון מספר כפיות הסוכר בטבלת הסימון התזונתי.

בנוסף, עבור סוכר, נתרן ושומן רווי הוגדרו ערכי מינימום, כאשר חריגה מהערך הנתון מצריכה סימון סמלי מזון אדומים. על סמלי המזון להופיע בקדמת האריזה בגודל וצבע הנדרש בתקנות ומוגדר על פי גודל אריזת המוצר.

 

אז אילו דרישות קיימות בתקן ישראלי 1145?

  • שם המוצר ושם המזון.
  • פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת.
  • מזון מיובא – יסומן גם בארץ הייצור.
  • תכולת המוצר – הכוונה למשקל/נפח של המזון נטו.
  • רשימת רכיבי המזון – חלק מרכזי הדורש עבודה מיומנת וידע בתקנים נוספים. לדוגמא: האם חובה לסמן ברכיבים, פלפל שחור, פפריקה, כמון או שניתן לסמן אך ורק תבלינים? כמו כן, יש סימון מורכב לתוספי מזון המוספים לפעמים למוצר הסופי הדורשים סימון על פי תקנות לתוספי מזון.
  • סימון תאריכים (תאריכי תפוגה וייצור), האם בכל מקרה היצרן נדרש לסמן תאריך ייצור? או שיש מקרים בהם ניתן לסמן רק תאריך תפוגה? כמו כן, ישנם מוצרים אשר תאריך התפוגה שלהם "עדיף להשתמש לפני" או "לשימוש עד".
  • סימון תזונתי – מתייחס לטבלת הערכים התזונתיים. כמו כן, אין להתעלם מהתקנות לסימון תזונתי.
  • הוראות אחסנה, הובלה ושימוש.
  • סימון כשרות.

תכולת המלל בתווית ואופן הסימון, הן של הסמלים האדומים והן של טבלת הערכים דורשים הבנה מלאה של התקנות.

כתיבה נכונה חשובה לשמירה על העסק שלך מפני תביעות ייצוגיות.

 

כל מה שרציתם לדעת על תקן ישראלי 1145 ולא העזתם לשאול:

האם כמות הסוכר מתייחסת לסוכר המוסף למוצר?
לאו דווקא, כמות הסוכרים במוצר מתייחסת לכלל הסוכרים במוצר, גם אלו שמקורם בפרי/ירק וכו' ולא הוספו למוצר.

עם זאת, מוצר המורכב מרכיב אחד בלבד אינו נדרש בסימון כפיות סוכר או סמלי מזון אדומים, כך לדוגמא תמרים המכילים כמות גדולה של סוכרים לא ידרשו בסימן אדום המתריע על כמות סוכר גבוהה.

הדבר נכון גם לגבי חישוב נתרן ושומן רווי המבוסס על כללות כמותם במוצר בין ממקור טבעי ובין שהוספו מבחוץ.

 

האם ניתן להכין לבד תווית מזון?

באופן כללי כן, אך על היצרן מונחת חובת הסימון הנכון ולכן עליו להכיר את הדרישות עבור המוצר, [עבור חלק מהמוצרים קיים תו תקן המגדיר את הכינוי הנכון למוצר, דרישות לגבי נפח המוצר, סוג האריזה וכו'], יש לוודא, כי הסימון תזונתי נכון ומסודר בטבלה בסדר הנכון בהתאם לתקנות, סימון הצהרות נדרשות [כגון אזהרות לשימוש לילדים או אזהרות חנק וכו'] כנדרש בחוק עבור מוצרים מסוימים, סימון פרטים הנדרשים באופן הנכון בקדמת התווית ובגודל אותיות הנכון.

בלבד הסכנה בהטעיית הציבור בסימון לא נכון, עלול הדבר להביא לנזקים חמורים החל מסימון לא נכון של הצהרת אלרגנים העלול להוות סכנה לחיי אדם, ועד לתביעות ייצוגיות על סימון לקוי של פרטים אחרים בתווית.

לכן, מומלץ שהתווית תיבדק ע"י גורם מקצועי ע"מ לוודא שהיא תקינה ועומדת בדרישות.

 

מהי הדרך להכנת התווית?

תחילה יש לאסוף את הפרטים הנדרשים לגבי המוצר כגון רשימת הרכיבים וכמויותיהם במוצר [המתכון], מפרטי חומרי הגלם, אלרגנים שהמוצר מכיל ואלרגנים העלולים להופיע בסביבת העבודה, תנאי האחסון של המוצר על פי הוראת יצרן וחיי המדף של המוצר, פרטי היצרן ועוד.

טכנולוג המזון יערוך את התווית בהתאם לדרישות הכלליות והספציפיות למוצר.

בשלב הבא טיוטת התווית עוברת לבית הדפוס לעריכת הגרפיקה הרצויה, לאחר מכן כדאי לבצע בדיקה אחורה לפני הדפסה כי לא נפלה טעות כתב או הושמט פרט בתווית, ואז ניתן להדפיסה.

אל תישארו מאחור והישמרו מפני תביעות ייצוגיות – צרו קשר עוד היום עם המומחים של Prosafe Food.

במסגרת שירותי הייעוץ שלנו לתווי מוצרים תקבלו:

  • ניתוח ואבחון תווי מוצרים.
  • כתיבת תווית עפ"י ת"י 1145.
  • רוויזיה לתווית קיימת.
  • במידה ותבחרו בשירותי ליווי מקצועי ע"י טכנולוג מזון מומחה - עדכון תוויות ומפרטי מזון ללא עלות נוספת!

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מוכרים ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות מכל התחומים והגדלים ברחבי הארץ.

חטיבות המומחים המובילות ביותר בארץ - בהתחייבות!

הטמעת מערכת אדמיניסטרטיבית ומערכת ממוחשבת המותאמת לכל צרכי הלקוחות - רק אצלנו!

מעל 10 שנות ניסיון בתחום המזון

הצטרפו למאות לקוחות מרוצים משירותי הייעוץ והליווי שלנו בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות ת"י 1145?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00