דף הבית > בטיחות במזון > אישור יבוא מזון רגיש

אישור יבוא מזון רגיש | יבוא מוצרי מזון רגיש באישור משרד הבריאות

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות אישורי יבוא מזון רגיש או התקשרו ל-03-8061313

 

תנו למומחים שלנו לרוץ בשבילכם!

מעוניינים לייבא מוצרי מזון רגיש מחו"ל לארץ? אנחנו כאן לעשות לכם סדר! טכנולוגי המזון שלנו יסייעו לכם בהגשת הטפסים הרלוונטיים למול משרד הבריאות, יכינו תוויות על פי התקן הרלוונטי, יספקו עבורכם מענה להערות של שירות המזון, יוודאו כי המוצרים אינם מכילים רכיבים אסורים/כמויות אסורות של רכיבים, יספקו עבורכם מענה להערות של שירות המזון, וילוו אתכם עד לקבלת אישורי יבוא מזון רגיש ממשרד הבריאות, ללא בירוקרטיה מתישה ועלויות כספיות מיותרות.

 

מהו מזון רגיש?

  • מוצרים מן החי ותחליפיהם מן הצומח –כולל שימורים למיניהם.
  • תוספי תזונה.
  • צבעי מאכל המיועדים לשיווק קמעונאי.
  • מזונות המיועדים לצריכה ע"י תינוקות ופעוטות.
  • מזון ייעודי המיועד לאנשים עם מחלות מטבוליות: (ללא לקטוז, ללא גלוטן, מופחת קלוריות, ללא סוכר וכו').
  • מוצרים הנשמרים בטמפ' מבוקרת.
  • שימורים בעלי pH≥4.5.
  • ביצים ומוצריהן.
  • מוצרי ג'לטין/מוצרי קולגן.
  • דבש ומוצריו.
  • מוצרי מזון לספורטאים.
  • מוצרים המכילים קפאין מעל 150 ppm (ללא קפה ותה).
  • מים מינרליים ומשקאות על בסיס מים מינרליים.
  • פירות וירקות טריים.

 

הנפקת אישור יבוא מוצר מזון רגיש  – מאיפה מתחילים?

ראשית יש להגיש בקשה בפורטל לקבלת אישור מוקדם ליבוא מזון הינו ספציפי עבור הצירוף של: יבואן, מוצר, יצרן, ספק וארץ המוצא.

המסמכים הנדרשים:

  • טופס בקשה לאישור יבוא מוצר מזון רגיש.
  • אישור ייצור מהרשות המקומית למפעל המייצר.
  • תעודות הסמכה שונות במידה ויש.
  • מפרט מוצר מלא –כולל רכיבים וכמויות, אלרגנים, חיי מדף, אופן שימוש וכו'.
  • בדיקת מעבדה חתומה ע"י היצרן או ע"י מבצע הבדיקה.
  • תווית מקורית.
  • אופן פענוח קוד ייצור במידה וקיים.
  • תעודת רישום יבואן.

כל מסמך צריך להיות בקובץ נפרד, על דפי לוגו של המפעל/יצרן מהשנה האחרונה.

השארת פרטים
שדרגו לשירותי ליווי טכנולוג מזון וקבלו אישור יבוא מזון רגיש ללא עלות נוספת!

קליטת הבקשה ובדיקת המסמכים:

הבקשה תיקלט במערכת הממוחשבת ויבדקו במזכירות מחלקת היבוא. במידה והכל המסמכים שהוגשו נמצאו תקינים, תועבר בקשה לטיפול מקצועי של מהנדס מזון.
לאחר בדיקה מקיפה של מהנדס המזון, המהנדס יחליט האם להנפיק אישור מוקדם ליבוא מזון רגיש או לדחות את בקשת היבואן.

 

אישור יבוא מזון רגיש:

במידה והמהנדס אישר את המוצר, יישלח אישור מוקדם יבוא מזון. במידה והפרטים אינם עונים על הדרישות תידחה הבקשה לייבוא המוצר ותוחזר ליבואן בצירוף טופס המפרט את סיבות הדיחה.

במידה והיבואן לא השלים את המסמכים תוך שנה מרגע דחיית הבקשה, תבוטל הבקשה ללא החזר תשלום. במידה והיבואן ביטל את בקשתו במהלך השנה מיום דחיית הבקשה, יוכל לקבל החזר עבור האגרה ששילם.

 

ומה עם תשלום אגרה?

יש לשלם אגרה עבור כל מוצר ומוצר. סכום האגרה עומד על 384 ש"ח לשנה למוצר.

ניתן לשלם באופן מקוון באתר התשלומים של משרד הבריאות.

מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

במידה והיבואן לא עומד בתנאים ומפר אותם:

  • מניעת שחרור המשלוח, החזרת המשלוח לארץ המוצא או להשמידו
  • העברה לסטטוס "יבואן לא אמין" או "מפר אמון"
  • סנקציות כלכליות
  • אישום פלילי, מאסר של שנה או שנתיים

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מוכרים ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות מכל התחומים והגדלים ברחבי הארץ.

חטיבות המומחים המובילות ביותר בארץ - בהתחייבות!

הטמעת מערכת אדמיניסטרטיבית ומערכת ממוחשבת המותאמת לכל צרכי הלקוחות - רק אצלנו!

מעל 10 שנות ניסיון בתחום המזון

הצטרפו למאות לקוחות מרוצים משירותי הייעוץ והליווי שלנו בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לייבא מזון רגיש לארץ?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

אישור יבוא מזון רגיל

יבוא מוצרי מזון רגיל באישור משרד הבריאות
מעוניינים לייבא מוצרי מזון רגיל מחו"ל לארץ? אנחנו כאן לעשות לכם סדר! טכנולוגי המזון שלנו יסייעו לכם בהגשת הטפסים הרלוונטיים למול משרד הבריאות, יספקו עבורכם מענה להערות של שירות המזון, וילוו אתכם עד לקבלת אישור יבוא מזון רגיל ממשרד הבריאות, ללא בירוקרטיה מתישה ועלויות כספיות מיותרות.

רישום יבואן

יבוא מוצרי מזון באישור משרד הבריאות
רישיון יבוא הינו תנאי הכרחי וראשוני עבור כל חברה/עוסק מורשה/תאגיד המעוניינים לייבא מזון מחו"ל לארץ.

תקן GMP

GMP למוצרי מזון
תקן Good manufacturing practice) GMP) הנו אישור לסימון ע"ג תווית מוצר הניתן למפעלי ייצור הפועלים לפי קווים מנחים המבטיחים את איכות המוצר הסופי.

ליווי למבדק מעקב

תקנים נוספים בתחום:
מבדקי מעקב מבוצעים כל שנה במהלך תקופת ההסמכה לתקן ונבחנים על-ידי בוחן חיצוני מטעם מכון התעדה רשמי. מטרתם של מבדקי המעקב הם ריענון של מערכת נהלים ובדיקת שיטות העבודה בהתאם לדרישות התקן הקיים.

ISO 22000

מערכת לניהול בטיחות מזון
ת"י ISO 22000 (מהדורה 2018) הינו תקן מערכות ניהול בטיחות מזון, הנקבע על ידי הארגון הבין-לאומי לתקינה. מומלץ להטמיע בתהליך ההסמכה גם את מערכת לניהול איכות בארגון - תקן ISO 9001 ליצירת ניהול אפקטיבי בארגון.

ISO 22000 FSSC

מערכת לניהול בטיחות מזון
תקן ISO 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר וביטחון והונאה במזון. התקן הינו תוספת של תקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP. ISO 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.

BRC IOP

תקן לניהול איכות במזון
תקן BRC IOP הינו תקן בינלאומי ייעודי למפעלי אריזות למזון. התקן מתייחס הן לאריזות הבאות במגע ישיר עם מזון, והן לאלו המיועדות לאריזה שניונית (חיצונית) של מזון וכולל דרישות ספציפיות עבור שני הסוגים. תקן זה נחשב במקומות רבים ל-State of the art של תקני איכות ובטיחות מוצר בענף.

BRC – British Retail Consortium

תקן לבטיחות מזון
תקן BRC נכתב בכדי למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה. BRC שונה מתקנים אחרים הן בהתייחסות למוצרים הן בתפישת האחריות של היצרן כלפי הצרכן. היצרנים חייבים לפעול בכל המישורים בשביל למנוע כשלים בשלבי העבודה השונים, ובכך להבטיח את הבטיחות של מוצרי מזון.

ISO 9001

מערכת לניהול איכות במזון
ISO 9001:2015 (איזו 9001) הינו תקן בינלאומי לניהול איכות, המסייע בניהול וארגון של כלל מחלקות החברה במטרה להבטיח את איכות תהליכי הארגון על כלל היבטיו. חברות המזון שמחזיקות בתקן זה משפרות את הישגיהן ומייעלות את מחלקות החברה בהשגת הצלחה מתמדת.

רישיון עסק מזון

הדרך שלכם לקבלת רישיון עסק מתחילה כאן
כל עסק בענף המזון, מחויב להוציא רישיון עסק מזון, כגון: מפעלי מזון, קייטרינג, אטליז, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות וכו'.

רישיון יצרן מזון

הדרך שלכם לקבלת רישיון יצרן מתחילה כאן
כל עסק בענף המזון, מחויב להוציא רישיון יצרן מזון, כגון: מפעלי מזון, קייטרינג, אטליז, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות וכו'.

HACCP

מערכת לניהול בטיחות מזון
HACCP הינה מערכת ניהול משולבת בטיחות מזון ואיכות, מערכת להערכת סיכונים המאפשרת לארגן ולנתח את תהליכי ייצור המזון ולבדוק את נקודות הסיכון בתהליך הייצור, אשר קיים בהן חשש להוות נזק למשתמש הסופי.

מנהל הבטחת איכות

ליווי על ידי מיטב המומחים בתחום המזון
חברת Prosafe Food מלווה ומייעצת להבטחת איכות במגוון חברות ועסקי מזון. אנו מסייעים לפקח ולנהל את תהליכי הייצור, השיווק וניהול כוח האדם בעסק ולעמוד בדרישות הרבות של הרגולטור.

טכנולוג מזון

ליווי על ידי מיטב המומחים בתחום המזון
טכנולוג מזון מנהל ועוסק במספר תחומים במקביל בכדי להבטיח את בטיחות המוצר ועמידתו בדרישות הלקוח, היצרן והתחיקה. הליווי מתבצע על-ידי צוות טכנולוגי מזון בכיר המסייע לחברות רבות לעמידה בדרישות הרגולטור המחמירות והבטחת איכות המזון אצלכם בעסק.

ליווי וייעוץ להסמכת תקן ISO

ליווי וייעוץ להסמכת תקני איכות ובטיחות במזון
חטיבת הבטחת האיכות במזון של חברת Prosafe Food מומחים בליווי מפעלי וחברות מזון במגוון תחומים עד לקבלת תעודת הסמכה ממכון התעדה רשמי.

HACCP וטרינרי

לניהול מערכת בטיחות מזון במפעלים מן החי
Haccp וטרינרי, היא מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון. בשונה ממערכת Haccp למזון המפוקחת ע"י משרד הבריאות, מערכת ה- Haccp הוטרינרי מיועדת למשחטות ונמצאת באחריותה של היחידה לפיקוח מוצרים מן החי של משרד החקלאות.

ת"י 1145

סימון מזון ארוז מראש
ת"י (תקן ישראלי) 1145 לסימון מזון ארוז מראש הינו תקן רשמי הדורש סימון מזון ארוז מראש המיועד למכירה קמעונאית, למעט פירות וירקות שלא עברו עיבוד.