ב־7 ביוני מצוין ברחבי העולם יום בטיחות המזון הבינלאומי, ביוזמת ארגון הבריאות העולמי (WHO) וה־FAO.
המטרה: להעלות את המודעות לחשיבות של מזון בטוח ולהדגיש את אחריותם של כל השחקנים בשרשרת – מהמדינה והרגולטורים ועד לצרכנים.
השנה, הקמפיין מתמקד באחד הנושאים הקריטיים ביותר בענף המזון – החשיבות של המדע בכל שלב בשרשרת המזון.
המדע הוא הכלי המרכזי שמאפשר לזהות סיכונים, לפתח רגולציה, לחדש טכנולוגיות ולקבל החלטות נכונות.
בעידן של התפתחויות מהירות, שינויי אקלים וגלובליזציה של השוק, רק גישה מדעית תאפשר להתמודד עם אתגרי בטיחות המזון. המדע מאפשר לנו:
המדע הוא הבסיס לבטיחות המזון – ממיקרוביולוגיה וטוקסיקולוגיה ועד מדעי החברה והאקלים. בטיחות המזון היא באחריות כולנו – ממשלות, יצרנים, יבואנים, משווקים וצרכנים.
כ- 600 מיליון אנשים חולים מדי שנה בעקבות מזון מזוהם כ־2 מיליון מתים בשנה, כולל ילדים, ממחלות שמקורן במזון או במים לא בטוחים. הנטל הכלכלי של מחלות שמקורן במזון נאמד ביותר מ־110 מיליארד דולר בשנה במדינות מתפתחות. חיידקים עמידים לתרופות עלולים להימצא במזון, בשל שימוש לא אחראי באנטיביוטיקה בגידולים חקלאיים.
שירות המזון הארצי במשרד הבריאות הוא שותף פעיל במאמץ הבינלאומי. הוא פועל לאימוץ גישות מתקדמות לפיקוח ומניעת סיכונים, התאמת התשתית התחיקתית, קידום חינוך תזונתי, וקיום שיתופי פעולה מקומיים ובינלאומיים.
הרפורמה הנוכחית בענף המזון ("מה שטוב לאירופה טוב לישראל") מחייבת את העסקים להתאים עצמם לסטנדרטים בינלאומיים של בטיחות ואיכות.
ומה תפקיד העסקים?
בטיחות המזון היא לא רק אחריות של המדינה. כל עסק בתחום המזון – מפעל, מסעדה, קייטרינג, יבואן – נדרש ליישם מערכות ניהול סיכונים מבוססות תקנים:
HACCP – ניתוח סיכונים ובקרת נקודות קריטיות
GMP – תנאי ייצור נאותים
ISO 22000 – מערכת ניהול בטיחות מזון
הקפדה על תקנים אלה אינה רק עניין של עמידה ברגולציה – אלא דרך לבניית אמון, הפחתת תחלואה, שיפור איכות, והגנה על המותג.
ב־Prosafe Food אנחנו מלווים עסקים במימוש בפועל של הדרישות, כולל:
בטיחות המזון היא לא תוצאה של תקן – אלא של תרבות.
יום בטיחות המזון הוא תזכורת לכך שכדי להבטיח בריאות, קיימות וכלכלה יציבה – עלינו להשקיע במדע, להטמיע נהלים, ולפעול באחריות בכל שלב.
מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
א.ת חדש ראשון לציון
א' - ה'
08:00-17:00