HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון

מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום המזון? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

 

אמינות וניסיון שמביאים לתוצאות

חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתעשיית הבשר, בעלי כנף ודגים.

הסמכה וליווי שוטף למעל ל-300 מפעלים ובתי עסק העוסקים במזון מן החי: מפעלי בשר, מפעלי דגים, משחטות, אטליז, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים. בין לקוחותינו.

שים לב: גורמי ההסמכה חייבים להיות מוכרים על ידי משרד הבריאות, החקלאות והרשויות המקומיות. המומחיות שלנו לספק את כל המידע הנדרש לצורך יישום והטמעת התקן במקום הנכון.

חברת Prosafe Food מנוסה בעבודה מול רשויות ומוכרת על ידי כל גורמי האכיפה כחברה מקצועית ובעלת מוניטין רב. הראשונה והיחידה שהובילה משחטות לקבלת Haccp וטרינרי המורכב ביותר בתחום המזון.

חטיבת הבטחת איכות במזון בחברתנו מעסיקה מומחים מנוסים בהסמכה לתקן Haccp תוך ביצוע פרויקט מהיר וקל המתאים לגודל הארגון ולתהליכי הייצור.

לטובת ארגונים קטנים ובינוניים יצרנו שיטה פשוטה וקלה שמתאימה לכמות כוח אדם הקיים ואיכותו.

 

מהו תקן Haccp?

Haccp הינה מערכת לניהול בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים (Hazards) בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת מוצרים שאינם בטוחים להגיע לשוק. חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת אשר מזהה, מבקרת ומעריכה סיכונים משמעותיים במזון לצורך הסרת/מניעת סיכון בריאותי.

*חשוב לדעת: החל מ-1.3.2020 על כלל חברות המזון שמהות עיסוקן הוא מוצרים מן החי מחויבות בהטמעת מערכת Haccp.

מעוניינים בהדרכת ראש צוות Haccp אצלכם בארגון? לחצו כאן

 

דרישת החוק החדשה:

החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.

בנוסף, מפעלים לייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בהסמכה לתקן Haccp כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.

יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.

לדרישת החוק המלאה לחץ כאן

צור קשר
מעוניינים בפגישת ייעוץ עם מומחה בתחום המזון?

בניית תוכנית קדם ופעולות:

שלבים מקדימים להטמעת מערכת HACCP

 

התקן נועד ליצור גישה שיטתית שבאה להבטיח תנאי ייצור מזון בטוחים באמצעות ניתוח 7 עקרונות לאיתור הסיכונים במזון:

התקן מבצע זיהוי, ניתוח ואפיון כלל הסיכונים שעלולים להתרחש בכל נקודה בשרשרת ייצור המזון, החל משלב הגידול החקלאי, דרך עיבודו בקו הייצור ועד קבלת המוצר הסופי המשווק לצרכן.

עקרונות לאיתור סיכונים במזון

לקריאה אודות  Haccp וטרינרי

 

אילו עסקים היום נדרשים בתקן Haccp?

  • עסקים העוסקים בייצור ושיווק מוצרים מן החי: דגים; עיבוד בשר; נקניקים.
  • קייטרינג/הסעדה המוציא מעל ל-1,000 מנות ביום ו/או מיועד לתזונת ילדים ועוד.
  • יצרני מוצרי מזון רגישים ותוספי מזון, ייצור מזון תינוקות, ייצור מזון ללא גלוטן וללא אלרגניים.

כל מה שצריך לדעת על קבלת אישור GMP לחצו כאן

 

Haccp בישראל:

בישראל, תחום המזון התעצם ואנו נמצאים במגמת עלייה חדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ. עם העלייה בכמות עסקי המזון, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב צרכנים ושירותי המזון כאחד בכל הנוגע לתחום הבטחת האיכות במזון וחשיבותו.

כיום, אנו מודעים יותר ויותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן. המידע הפך לנגיש לכולם באמצעות הרשתות החברתיות, תכניות טלוויזיה, ועוד, והובילה לגל עלייה בדרישתם של עסקי מזון רבים להטמיע בחברתכם מערכת Haccp לבטיחות מזון.

תקן Haccp תפס תאוצה והיום הוא משרת יצרני מזון גדולים, בינוניים ואף ספקי שירותים ומוצרים שונים בענף המזון. מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, קצביות, אטליז ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים, פונים אלינו יותר ויותר בבקשה להכין את חברתם לעמידה בדרישות תקן Haccp.

מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום המזון? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

למה כדאי לפעול לקבלת HACCP?

  • שיפור רמת ההיגיינה ועלייה באיכות המוצר
  • עמידה בדרישות מערכת המזון ישראלית והבינלאומית
  • צמצום נזקים כלכליים כתוצאה מיכולת בקרה מקצועית על איכות התוצר
  • סיוע בשיפור תדמיתי למול קהל לקוחות הארגון
  • עלייה אפקטיבית בתהליכי הייצור בארגון ועוד
HACCP

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-300 לקוחות שעברו הסמכה בהצלחה לתקן Haccp

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת תעודת הסמכה רשמית.

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת תעודת הסמכה לתקן Haccp - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של מבדק ההתעדה!

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות HACCP?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הטמעת Haccp עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים

    הבנת התהליכים על פי קבוצת מוצרים, הבנת כל תתי התהליכים על פי יחידות פעולה תהליכיות לטובת הקמת צוות HACCP.
  2. 2

    הטמעת דרישות התקן

    בניית תרשימי זרימה וביצוע סקרי סקרי סיכונים בהתאם לתהליכי הייצור, מיפוי תהליכי עבודה, הדרכות עובדים, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים ועוד.
  3. 3

    הכנה למבדק חיצוני שכוללת סקר הנהלה ומבדק פנימי

    ההכנה כוללת ביצוע והכנת סקר הנהלה וביצוע מבדקים פנימיים בכל הארגון, מיפוי הפערים החסרים ותיקונים לפני המבדק.
  4. 4

    בניית תכניות קדם

    קביעת משטר סניטרי והוראות בטיחות מוצרים על פי מחלקות, קביעת הוראות סניטציה מפורטות לציוד, כלים ומבנים. קביעת תכניות קדם תומכות (לדוגמא: הדברה, ניהול ובקרת כלי חיתוך פלטיק וזכוכית, אחזקה ועוד). לאחר קביעת הבקרות הנדרשות, יש לבנות טפסים בהתאמה ולהגדיר סמכויות ואחריות בהתאם. לסיום תבוצע הדרכה והטמעה בקרב צוות HACCP והעובדים.
  5. 5

    מבדק חיצוני ע"י מכון ההתעדה

    המבדק החיצוני ייערך ע"י גוף בעל הסמכה לתקן HACCP, בליווי טכנולוג מזון מומחה של חברת Prosafe Food, כולל מתן מענה מקיף לשאלות הסוקרים, השלמות מקצועיות ומתן מענה לפעולות המתקנות מהמבדק.
  6. 6

    קבלת תעודות HACCP בהצלחה!

    הנפקת תעודות הכוללות את תחום פעילות החברה.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות HACCP?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00