HACCP | מערכת לניהול בטיחות מזון

מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום המזון? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

דרישת החוק:

החל מתאריך 1.3.2020 לפי חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) יצרן של מוצר מן החי; בשר ו/או בית קירור לאחסון בשר, בעלי כנף ודגים מחויבים לעבור הסמכה לתקן HACCP ולהטמיע תכנית בטיחות מזון במפעל.

בנוסף, מפעלים לייצור מזון ללא גלוטן, תוספי תזונה ומזון תינוקות, הנדרשים באישור GMP, מחויבים בהסמכה לתקן HACCP כחלק בלתי נפרד מתהליך קבלת אישור GMP.

יצרנים אשר לא יעמדו בדרישת החוק לא יוכלו לקבל רישיון יצרן ולא יוכלו להמשיך לשווק את מוצריהם.

לדרישת החוק המלאה לחץ כאן

 

אמינות וניסיון שמביאים לתוצאות

חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמובילה בתחום הבטחת איכות במזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתעשיית הבשר, בעלי כנף ודגים.

הסמכה וליווי שוטף למעל ל-300 מפעלים ובתי עסק העוסקים במזון מן החי: מפעלי בשר, מפעלי דגים, משחטות, אטליז, מחלבות, קייטרינג, מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים. בין לקוחותינו.

שים לב: גורמי ההסמכה חייבים להיות מוכרים על ידי משרד הבריאות, החקלאות והרשויות המקומיות. המומחיות שלנו לספק את כל המידע הנדרש לצורך יישום והטמעת התקן במקום הנכון.

חברת Prosafe Food מנוסה בעבודה מול רשויות ומוכרת על ידי כל גורמי האכיפה כחברה מקצועית ובעלת מוניטין רב. הראשונה והיחידה שהובילה משחטות לקבלת HACCP וטרינרי המורכב ביותר בתחום המזון.

חטיבת הבטחת איכות במזון בחברתנו מעסיקה מומחים מנוסים בהסמכה לתקן HACCP תוך ביצוע פרויקט מהיר וקל המתאים לגודל הארגון ולתהליכי הייצור.

לטובת ארגונים קטנים ובינוניים יצרנו שיטה פשוטה וקלה שמתאימה לכמות כוח אדם הקיים ואיכותו.

מהו תקן HACCP?

HACCP הינה שיטה לניהול מערכת בטיחות המזון, המתמקדת במניעת סיכונים במוצר באמצעות ניתוח תהליך הייצור, זיהוי ומיפוי הסיכונים האפשריים בו והגדרת נקודות בקרה קריטיות (Control Points) למניעת הפצת מוצרים שאינם בטוחים לשימוש.

חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת אשר מזהה, מבקרת ומעריכה סיכונים משמעותיים במזון לצורך הסרת/מניעת סיכון בריאותי.

שיטה זו מזהה ומאפיינת את הסיכונים העלולים להופיע בכל שלב בתהליך הייצור.

סיכונים פיזיים, כימיים, ביולוגים או תזונתיים, אשר יובילו לייצור מוצר שאינו בטיחותי לשימוש.

בעת ניתוח גורמי הסיכון ותוך העמקה בשיטות הייצור ניתן ללמוד על הסיכונים, סיכוי הופעתם, אופן הבקרה הנדרשת ודרכי הפעולה בעת הזיהוי שלהם. כך נוכל להבטיח כי המערכת מספקת מוצרים בטיחותיים לשימוש, ויודעת להתריע על כל תקלה אשר תופיע במהלך הייצור ולפני השיווק.

*חשוב לדעת: החל מ-1.3.2020 על כלל חברות המזון שמהות עיסוקן הוא מוצרים מן החי מחויבות בהטמעת מערכת HACCP.

מעוניינים בהדרכת ראש צוות HACCP אצלכם בארגון? לחצו כאן

צור קשר
שדרגו לשירותי ליווי טכנולוג מזון הכוללים הטמעה ותחזוקת תקנים ללא עלות נוספת!

בניית תוכנית קדם ופעולות:

שלבים מקדימים להטמעת מערכת HACCP

 

מערכת ה-Haccp מתבססת על שבעה עקרונות של הקודקס אלמנטריום, הכוללים:

  1. ניתוח הסיכונים הפוטנציאליים.
  2. איתור וקביעה של נקודות הבקרה הקריטיות בתהליך.
  3. הגדרת גבולות קריטיים לנקודות הבקרה אשר חריגה מהם תגרום למוצר להיחשב כחריג.
  4. קביעת אמצעים לניטור ובקרת נקודות הבקרה הקריטיות.
  5. קביעת פעולה מתקנת בחריגה מגבולות הקריטיים.
  6. אימות הפעולות המתבצעות.
  7. תיעוד רשומות המערכת.

עקרונות לאיתור סיכונים במזון

תהליך בניית מערכת ה-HACCP דורש חשיבה מבוססת סיכונים וקביעת דרכי בקרה ואימות. לאחר הבניה יש להטמיע את הכללים והנהלים שהוגדרו בשטח כשיטות עבודה ברצפת הייצור.

במהלך העבודה השוטפת אנו נדרשים לבקר את המערכת ולוודא כי היא אכן מעניקה לנו את התוצאות הרצויות, וכן, שהחשיבה שעמדה בראש התוכנית אכן משיגה את המטרה –  והמוצרים בטיחותיים לשימוש הציבור.

לקריאה אודות HACCP וטרינרי

 

אילו עסקים היום נדרשים בתקן HACCP?

  • עסקים העוסקים בייצור ושיווק מוצרים מן החי: דגים; עיבוד בשר; נקניקים.
  • קייטרינג/הסעדה המוציא מעל ל-1,000 מנות ביום ו/או מיועד לתזונת ילדים ועוד.
  • יצרני מוצרי מזון רגישים ותוספי מזון, ייצור מזון תינוקות, ייצור מזון ללא גלוטן וללא אלרגניים.

כל מה שצריך לדעת על קבלת אישור GMP לחצו כאן

 

HACCP בישראל:

בישראל, תחום המזון התעצם ואנו נמצאים במגמת עלייה חדה בכמות עסקי המזון הקיימים בארץ. עם העלייה בכמות עסקי המזון, החלה לצמוח מודעות גבוהה בקרב צרכנים ושירותי המזון כאחד בכל הנוגע לתחום הבטחת האיכות במזון וחשיבותו.

כיום, אנו מודעים יותר ויותר לחשיבותן של מערכות הפועלות לשמירת ההיגיינה ובטיחות המזון המשווק לצרכן. המידע הפך לנגיש לכולם באמצעות הרשתות החברתיות, תכניות טלוויזיה, ועוד, והובילה לגל עלייה בדרישתם של עסקי מזון רבים להטמיע בחברתכם מערכת HACCP לבטיחות מזון.

תקן HACCP תפס תאוצה והיום הוא משרת יצרני מזון גדולים, בינוניים ואף ספקי שירותים ומוצרים שונים בענף המזון. מסעדות, מפעלי ייצור מזון, מפעלי אריזת מזון, מחסני מזון, קצביות, אטליז ועוד מגוון רחב ונוסף של עסקים, פונים אלינו יותר ויותר בבקשה להכין את חברתם לעמידה בדרישות תקן HACCP.

מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום המזון? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

למה כדאי לפעול לקבלת HACCP?

  • שיפור רמת ההיגיינה ועלייה באיכות המוצר
  • עמידה בדרישות מערכת המזון ישראלית והבינלאומית
  • צמצום נזקים כלכליים כתוצאה מיכולת בקרה מקצועית על איכות התוצר
  • סיוע בשיפור תדמיתי למול קהל לקוחות הארגון
  • עלייה אפקטיבית בתהליכי הייצור בארגון ועוד
HACCP

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-300 לקוחות שעברו הסמכה בהצלחה לתקן Haccp

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת תעודת הסמכה רשמית.

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת תעודת הסמכה לתקן Haccp - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של מבדק ההתעדה!

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות HACCP?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הטמעת Haccp עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים

    הבנת התהליכים על פי קבוצת מוצרים, הבנת כל תתי התהליכים על פי יחידות פעולה תהליכיות לטובת הקמת צוות HACCP.
  2. 2

    הטמעת דרישות התקן

    בניית תרשימי זרימה וביצוע סקרי סקרי סיכונים בהתאם לתהליכי הייצור, מיפוי תהליכי עבודה, הדרכות עובדים, איתור נקודות בקרה קריטיות, הגדרת גבולות קריטיים ועוד.
  3. 3

    הכנה למבדק חיצוני שכוללת סקר הנהלה ומבדק פנימי

    ההכנה כוללת ביצוע והכנת סקר הנהלה וביצוע מבדקים פנימיים בכל הארגון, מיפוי הפערים החסרים ותיקונים לפני המבדק.
  4. 4

    בניית תכניות קדם

    קביעת משטר סניטרי והוראות בטיחות מוצרים על פי מחלקות, קביעת הוראות סניטציה מפורטות לציוד, כלים ומבנים. קביעת תכניות קדם תומכות (לדוגמא: הדברה, ניהול ובקרת כלי חיתוך פלטיק וזכוכית, אחזקה ועוד). לאחר קביעת הבקרות הנדרשות, יש לבנות טפסים בהתאמה ולהגדיר סמכויות ואחריות בהתאם. לסיום תבוצע הדרכה והטמעה בקרב צוות HACCP והעובדים.
  5. 5

    מבדק חיצוני ע"י מכון ההתעדה

    המבדק החיצוני ייערך ע"י גוף בעל הסמכה לתקן HACCP, בליווי טכנולוג מזון מומחה של חברת Prosafe Food, כולל מתן מענה מקיף לשאלות הסוקרים, השלמות מקצועיות ומתן מענה לפעולות המתקנות מהמבדק.
  6. 6

    קבלת תעודות HACCP בהצלחה!

    הנפקת תעודות הכוללות את תחום פעילות החברה.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות HACCP?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00