ISO 22000 | מערכת לניהול בטיחות מזון

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות תקן ISO 22000 או התקשרו ל-03-8061313

 

מהו תקן ISO 22000 ולמי הוא מיועד?

ת"י ISO 22000 (מהדורה 2018) הינו תקן מערכות ניהול בטיחות מזון, הנקבע על ידי הארגון הבין-לאומי לתקינה. מומלץ להטמיע בתהליך ההסמכה גם את מערכת לניהול איכות בארגון – תקן ISO 9001 ליצירת ניהול אפקטיבי בארגון.

מערכת זו מתאימה ליצרני מזון ויצרני אריזה הבאים במגע עם מזון. המערכת באה לסייע לארגונים בכל שרשרת המזון לזהות, לשלוט, למנוע את הסיכונים הקשורים לניהול מערכת בטיחות מזון ולהניע תהליכי שיפור בארגון.

חברת Prosafe Food הינה החברה הגדולה והמנוסה ביותר בישראל המבטיחה ללוות אתכם עד לקבלת תעודת הסמכה רשמית!

 

מהם העקרונות של מערכת ניהול בטיחות מזון?

עקרונות מערכת ניהול בטיחות מזון לבניית תהליכים אשר יבחנו את כל גורמי סיכון לבטיחות מזון היכולים להתרחש בכל שלב בשרשרת המזון מקבלת חומרי הגלם עד למוצר הסופי אצל הלקוח:

  • הקמת תכנית קדם – PRP Pre Requisite programe: תנאים ופעולות בסיסיים הנדרשים לשמירה על סביבה הגיינית לאורך שרשרת המזון, תהליך הייצור והאספקה.
  • תכניות קדם תפעוליות – OPRP Operational Pre Requisite programe: תכניות קדם אשר מזוהות ע"י ניתוח הסיכונים כחיוניות לבקרה של הסבירות לכניסה של גורמי סיכון לבטיחות המזון למוצרים או אל סביבת עיבוד המזון.
  • בניית תכנית HACCP – HAZARD ANALYSIS CRITICAL CONTROL POINTS: ניתוח סיכונים בנקודות בקרה קריטיות – מערכת שמזהה, מעריכה ושולטת על סכנות בעלות משמעות לבטיחות המזון.

ת"י ISO 22000 (מהדורה 2018)  דורש בנוסף לעבוד בהתאם למחזור הארגוני PDCA( Plan-Do-Check-Act) תכנן-בצע-בדוק-פעל הידוע גם על ידי גלגל מחזור הדמינג או מחזור Shewhart, בכדי לכסות את התהליכים התפעוליים בתוך מערכת בטיחות המזון.

לקבלת מידע מקיף אודות HACCP וטרינרי לחצו כאן 

 

מהי ההחלטה החשובה ביותר שיש לבצע לפני ההסמכה לתקן ISO 22000?

לבחור אך ורק ביועצי מזון מנוסים ובחברה אמינה ויציבה! למה? מאחר ותהליך ההכנה אורך מס' חודשים ומחייב את היועץ בידע לתחום התקינה, רצוי לבחור בחברה מוכרת שתלווה אתכם ללא נטישות ובעיות ועד לסיום התהליך.

יועצי איכות המזון שלנו הם הטובים והמובחרים בארץ. לזכותם עומדות למעלה מ-300 הסמכות במפעלי וחברות מזון. הידע והניסיון הרב שצברנו במהלך השנים יסייע לנו לספק גם עבורכם את הייעוץ המקצועי והטוב ביותר בהטמעת התקן.

אנו מבצעים גם ליווי שוטף בארגונים על מנת לשמור על מערכת תקינה שתעמוד בתקנים בעזרת מעקב לאחר עדכון חוקים, תקנים ותקנות, ביצוע הדרכות, עדכון נהלים הוראות עבודה, טפסים וכדומה, ניהול מערכת HACCP , עבודה מול ספקים, ניתוח תלונות, אי התאמות וליווי מול משרד הבריאות ומבדק חיצוני שנתי של חברת הסמכה וכדומה.

יש לכם שאלה? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

הטמעת מערכת לניהול בטיחות מזון תאפשר לכם:

  • זיהוי וניהול הסיכונים לבטיחות במזון.
  • הטמעת מערכת לניהול בטיחות המזון בהתאמה לדרישות החוק והתקנות הרלוונטיות.
  • צמצום הוצאות על Recall והורדת הסיכון בהגעה ל-Recall.
  • הטמעת תהליכי שיפור מתמיד בארגון.

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות בכל רחבי הארץ!

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת הסמכה לתקן ISO 22000 - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק עד לקבלת התקן.

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן ISO 22000?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך ההסמכה לתקן ISO 22000 עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    היכרות ראשונית והתנעת תהליכים בארגון

    בתחילת הליווי ע"י חברת פרוסייפ ישנה היכרות ראשונית בארגון על מנת ללמוד ולהבין את תהליכי הארגון. לאחר ההיכרות עם הארגון והמוצרים מתחיל שלב בניית מערכת הבטיחות והאיכות הכולל כתיבת נהלים, הוראות עבודה וטפסים. התהליך מתנהל בשיתוף עובד מהארגון על מנת להגדיר את מערכת הניהול המתאימה ביותר לאופן הפעילות בארגון,לאופי העובדים ולחזון החברה. לאחר כתיבת המערכת מתחיל שלב ההטעמה והדרכת עובדים בהתאם לנהלים שנכתבו.
  2. 2

    ביצוע סקרים

    כחלק מתהליך ההסמכה מבוצע סקר תשתיות ותברואה על מנת לבדוק את התאמת הארגון לדרישות התקן, סקר שביעות רצון לקוח על מנת להעריך ולשפר ולייעל את שירות הלקוחות, סקר ספקים, אשר מבטיח עבודה מול ספקים איכותיים המתאים לתנאים שהוגדרו ועוד.
  3. 3

    ביצוע מבדק פנימי וסקר הנהלה

    לאחר הטמעת המערכת אנו מבצעים מבדק פנימי שמטרתו לזהות פערים בין הדרישות בתקן לבין אופן הפעילות שמבוצעת בפועל וישיבת סקר הנהלה בה קובעים יעדים ומטרות ודנים בנושאים שונים המחויבים בתקן וכל זאת על מנת לייעל את תהליכי הארגון.
  4. 4

    ביצוע מבדק חיצוני

    בסיום הכנת מערכת יבוצע מבדק חיצוני ע"י מכון התעדה מוסמך אשר יבדוק את המערכת בכללותה וכתוצאה מהמבדק יתקבל דו"ח ליקויים. מענה על דו"ח המבדק כולל את ניתוח סיבות השורש לליקוי שנמצא פעולות תיקון ופעולות מתקנות למניעת הישנות. כל אלו נכתבים על ידי טכנולוג מזון מנוסה ובאישור המענה תתקבל התעודה ממכון ההסמכה.
  5. 5

    קבלת תעודת ISO 22000 בהצלחה!

    לאחר קבלת התעודה, העבודה אינה נגמרת. יש לתחזק ולשפר עם המערכת שנבנתה ולהתאימה לכל שנת פעילות בנפרד.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן ISO 22000?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00