ISO 22000 FSSC | מערכת לניהול בטיחות מזון

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות תקן ISO 22000 FSSC או התקשרו ל-03-8061313

 

מהו תקן ISO 22000 FSSC?

תקן ISO 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר וביטחון והונאה במזון.

התקן הינו תוספת של תקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP.

ISO 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.

חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת המיישמת עקרונות לבטיחות המוצר ושמה דגש נוסף על ביטחון ומניעת הונאה במזון, תוך התמקדות בתשתיות המפעל ופעילות העובדים בו.

למאמר המפרט את תהליך ההסמכה לתקן ISO 22000 FSSC לחצו כאן

למאמר המפרט את תהליך ההתעדה לתקן ISO 9001:2015 לחצו כאן

 

ליווי וייעוץ ע"י מיטב המומחים בתחום:

טכנולוגי המזון בחברת Prosafe Food מומחים בתחום איכות ובטיחות המזון ובעלי ידע מקצועי רב. יחד נספק עבורכם את הייעוץ המקצועי ביותר בהטמעת התקן לטובת שיפור מערכת בטיחות המוצר, ביטחון ומניעת הונאה בחברתכם.

אנחנו נלווה אתכם החל מתחילת התהליך ועד לקבלת תעודת ההסמכה.

 

השארת פרטים
מעוניינים בפגישת ייעוץ מקצועית?

 

דרישות תקן ISO 22000 FSSC:

התקן כולל דרישות הקדם לייצור מזון ISO 22002-1 ואת דרישות FSSC (מסמך שהחליף את קובץ ה PAS -202). כלומר, בבסיסו מדובר בתקן המתמקד באיכות ארגונית תוך מתן דגש על בטיחות מוצר (בטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הינם חלקים בלתי נפרדים מאותו שלם). העיקרון מאחורי התקן הוא שבטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הם חלקים בלתי נפרדים מאותו שלם.

בנוסף לדרישות אלו נוספות דרישות חדשות שאינן נכללות בתקן ISO 22000 הבסיסי כגון מניעת הונאה במזון, אבטחת אתרי ייצור ומניעת חבלה במזיד וטרור באמצעות הרעלת מקורות מזון (דהיינו הצבת אמצעים פיזיים לאבטחה של המפעל וכתיבת נהלי אבטחה שימנעו פרצות אבטחה), ניהול מבוקר ומתועד של שירותים, כגון הובלה, אחסון או כל תהליך שיש בו השפעה על בטיחות מוצרים ועוד.

על כל אלה, קיימות דרישות ספציפיות המתוארות בתקן ISO 22000 FSSC שהינן ספציפיות לכל ענף ייצור ומתחשבות במאפיינים והסיכונים הבטיחותיים למוצרים שלו, לדוגמא דרישות לענף החלב אינן כדרישות לענף ייצור שמנים, כך שהוא מציב דרישות של תשתיות ובקרה על פי אותם סיכונים ספציפיים.

 

חשוב לדעת:

תקן זה שם הרבה דגש על סקירת תשתיות של המפעל היצרני, עד כדי כך שאנו נדרשים לבצע סקירת סיכונים מפורטת גם לתשתיות המפעל ולהציב אמצעי בקרה נאותים בכדי להוריד סכנות בטיחותיות אפשריות הנובעות מאותן תשתיות (HACCP, זוכרים?).

תקן זה בא בעצם לתת משקל נגד לתקן ה-BRC שצבר פופולריות רבה בקרב יצרנים עולמיים בעיקר באירופה, מה שגרם לארגון האיכות האמריקאי (ISO) להוציא תקן משלו בעל דרישות מקבילות לאלו של ה-BRC אך שונות במקצת.

יתרונות בהטמעת תקן ISO 22000 FSSC:

  • סיוע בהתמודדות למול סיכונים תפעוליים
  • פיקוח ובקרה אודות תקינות המבנה ותחזוקתו
  • הבטחת בטיחות המזון בכל שלבי שרשרת הייצור
  • עמידה בדרישות לקוחות בינלאומיים
  • סיוע בצמצום נזקים כלכליים בתהליכי הייצור
  • עמידה בדרישות התקן עתידה לסייע למול תביעות בגין נזקי מזון

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות בכל רחבי הארץ!

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת הסמכה לתקן ISO 22000 FSSC - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק עד לקבלת התקן.

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן ISO 22000 FSSC?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הסמכה לתקן ISO 22000 FSSC עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    היכרות ראשונית והתנעת תהליכים בארגון

    בתחילת הליווי ישנה מתבצעת היכרות ראשונית בארגון על מנת ללמוד ולהבין את תהליכי הארגון. לאחר ההכרות עם הארגון והמוצרים מתחיל שלב בניית מערכת הבטיחות והאיכות הכולל כתיבת נהלים, הוראות עבודה וטפסים. התהליך מתנהל בשיתוף עובד מהארגון על מנת להגדיר את מערכת הניהול המתאימה ביותר לאופן הפעילות בארגון, לאופי העובדים ולחזון החברה. לאחר כתיבת המערכת מתחיל שלב ההטעמה והדרכת עובדים בהתאם לנהלים שנכתבו.
  2. 2

    ביצוע סקרים

    מבוצעים סקר תשתיות ותברואה על מנת לבדוק את התאמת הארגון לדרישות התקן, סקר שביעות רצון לקוח על מנת להעריך ולשפר ולייעל את שירות הלקוחות, סקר ספקים אשר מבטיח עבודה מול ספקים איכותיים המתאים לתנאים שהוגדרו ועוד.
  3. 3

    ביצוע מבדק פנימי וסקר הנהלה

    לאחר הטמעת המערכת אנו מבצעים מבדק פנימי שמטרתו לזהות פערים בין הדרישות בתקן לבין אופן הפעילות שמבוצעת בפועל וישיבת סקר הנהלה בה קובעים יעדים ומטרות ודנים בנושאים שונים המחויבים בתקן וכל זאת על מנת לייעל את תהליכי הארגון.
  4. 4

    ביצוע מבדק חיצוני

    בסיום הכנת מערכת יבוצע מבדק חיצוני ע"י מכון התעדה מוסמך אשר יבדוק את המערכת בכללותה וכתוצאה מהמבדק יתקבל דו"ח ליקויים. מענה על דו"ח המבדק כולל את ניתוח סיבות השורש לליקוי שנמצא פעולות תיקון ופעולות מתקנות למניעת השנות. כל אלו נכתבים על ידי טכנולוג מזון מנוסה ובאישור המענה תתקבל התעודה ממכון ההסמכה.
  5. 5

    קבלת תעודת ISO 22000FSSC בהצלחה!

    לאחר קבלת התעודה, העבודה אינה נגמרת. יש לתחזק ולשפר עם המערכת שנבנתה ולהתאימה לכל שנת פעילות בנפרד.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן ISO 22000 FSSC?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00