22000 FSSC | מערכת לניהול בטיחות מזון

מהו תקן 22000 FSSC?

תקן 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר ומניעת הונאה במזון.

התקן הינו תוספת לתקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP.

תקן 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.

חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת המיישמת עקרונות לבטיחות המוצר ושמה דגש נוסף על ביטחון ומניעת הונאה במזון, תוך התמקדות בתשתיות המפעל ופעילות העובדים בו.

למאמר המפרט את תהליך ההסמכה לתקן 22000 FSSC לחצו כאן

למאמר המפרט את תהליך ההתעדה לתקן ISO 9001:2015 לחצו כאן

 

השארת פרטים
רוצים להתייעץ עם מומחה בתחום המזון?

דרישות תקן 22000 FSSC:

התקן כולל דרישות הקדם לייצור מזון ISO 22002-1 ואת דרישות FSSC (מסמך שהחליף את קובץ ה PAS -202).

כלומר, בבסיסו מדובר בתקן המתמקד באיכות ארגונית תוך מתן דגש על בטיחות מוצר. העיקרון מאחורי התקן הוא שבטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הם חלקים בלתי נפרדים.

במה שונה  22000 FSSC מתקן 22000 ISO הבסיסי?

בנוסף לדרישות אלו נוספות דרישות חדשות שאינן נכללות בתקן ISO 22000 הבסיסי, והן:

  • מניעת הונאה במזון
  • מניעת הרעלת מזון
  • אבטחת אתרי ייצור
  • מניעת חבלה במזיד וטרור באמצעות הרעלת מקורות מזון (דהיינו הצבת אמצעים פיזיים לאבטחה של המפעל וכתיבת נהלי אבטחה שימנעו פרצות אבטחה)
  • ניהול מבוקר ומתועד של שירותים, כגון הובלה, אחסון או כל תהליך שיש בו השפעה על בטיחות מוצרים ועוד.

על כל אלה, קיימות דרישות ספציפיות המתוארות בתקן 22000 FSSC שהינן ספציפיות לכל ענף ייצור ומתחשבות במאפיינים והסיכונים הבטיחותיים למוצרים שלו.

לדוגמא, דרישות לענף החלב אינן כדרישות לענף ייצור שמנים, כך שהוא מציב דרישות של תשתיות ובקרה על פי אותם סיכונים ספציפיים.

 

חשוב לדעת:

תקן זה שם הרבה דגש על סקירת תשתיות של המפעל היצרני, עד כדי כך שאנו נדרשים לבצע סקירת סיכונים מפורטת גם לתשתיות המפעל ולהציב אמצעי בקרה נאותים בכדי להוריד סכנות בטיחותיות אפשריות הנובעות מאותן תשתיות (HACCP, זוכרים?).

תקן זה בא בעצם לתת משקל נגד לתקן ה-BRC שצבר פופולריות רבה בקרב יצרנים עולמיים בעיקר באירופה, מה שגרם לארגון האיכות האמריקאי (ISO) להוציא תקן משלו בעל דרישות מקבילות לאלו של ה-BRC אך שונות במקצת.

יתרונות בהטמעת תקן 22000 FSSC:

  • סיוע בהתמודדות למול סיכונים תפעוליים
  • פיקוח ובקרה אודות תקינות המבנה ותחזוקתו
  • הבטחת בטיחות המזון בכל שלבי שרשרת הייצור
  • עמידה בדרישות לקוחות בינלאומיים
  • סיוע בצמצום נזקים כלכליים בתהליכי הייצור
  • עמידה בדרישות התקן עתידה לסייע למול תביעות בגין נזקי מזון

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מאות לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות בכל רחבי הארץ!

אנו מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת הסמכה לתקן 22000 FSSC - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק עד לקבלת התקן.

צוות יועצי המזון המנוסים והמקצועיים בשוק

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן 22000 FSSC?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הסמכה לתקן ISO 22000 FSSC עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    היכרות ראשונית והתנעת תהליכים בארגון

    היכרות ואפיון הארגון על מנת ללמוד ולהבין את תהליכי הארגון, כתיבת נהלים, הוראות עבודה וטפסים. לאחר כתיבת המערכת מתחיל שלב ההטעמה והדרכת עובדים בהתאם לנהלים שנכתבו.
  2. 2

    ביצוע סקרים

    ביצוע סקר תשתיות ותברואה על מנת לבדוק את התאמת הארגון לדרישות התקן, סקר שביעות רצון לקוח על מנת להעריך ולשפר ולייעל את שירות הלקוחות, סקר ספקים אשר מבטיח עבודה מול ספקים איכותיים המתאים לתנאים שהוגדרו ועוד.
  3. 3

    ביצוע מבדק פנימי וסקר הנהלה

    ביצוע מבדק פנימי שמטרתו לזהות פערים בין הדרישות בתקן לבין אופן הפעילות שמבוצעת בפועל וישיבת סקר הנהלה בה קובעים יעדים ומטרות ודנים בנושאים שונים המחויבים בתקן וכל זאת על מנת לייעל את תהליכי הארגון.
  4. 4

    ביצוע מבדק חיצוני

    מבדק חיצוני ע"י מכון התעדה מוסמך אשר יבדוק את המערכת בכללותה וכתוצאה מהמבדק יתקבל דו"ח ליקויים. מענה על דו"ח המבדק כולל את ניתוח סיבות השורש לליקוי שנמצא פעולות תיקון ופעולות מתקנות למניעת הישנות. כל אלו נכתבים על ידי טכנולוג מזון מנוסה ובאישור המענה תתקבל התעודה ממכון ההסמכה.
  5. 5

    קבלת תעודת ISO 22000FSSC בהצלחה!

    יש לזכור, כי גם לאחר קבלת התעודה, יש לתחזק ולשפר עם המערכת שנבנתה ולהתאימה לכל שנת פעילות בנפרד.
מרוצים מאוד תודה על הליווי המסור
סאלח דבאח ובניו
Prosafe Food ובראשה אסף יהודה מלווים אותנו כבר שנים רבות במקצועיות ושירותיות שאין כמותה. תודה לכל צוות הטכנולוגים המסור.
קשת טעמים
היועצת שלנו מקצועית ועניינית, נותנת מענה בזמן, פותרת בעיות בצורה נכונה וטובה.
אסלי עמוס
אנחנו מרוצים מאוד מליפז הטכנולוגית. מקצועית, נעימה ואמביציוזית.
מאפיית לחמים
תודה רבה ליפז, טכנולוגית המזון שמלווה אותנו במקצועיות ובאדיבות! ללא ספק מרוצים מהשירות.
המחלבה בית יצחק
תודה לחברתכם על הליווי המסור והסבלני. הטכנולוגים שלכם בעלי ידע ומקצועיות מהשורה הראשונה.
מחלבות גד בע"מ
תודה רבה על הליווי המסור והזמינות הגבוהה לכל שאלה ובקשה. הצוות מקצועי ונותן מענה מדויק.
גלידות פלדמן
ברצוני להודות ולהגיד מילה טובה על עבודה ממש טובה של חברתכם וצוות הטכנולוגים! כל הכבוד יישר כח!
שלגוגו בע"מ
רציתי לשבח את עובדי חברתכם על המקצועיות, חריצות והשקעה בכל התהליכים שאנו עוברים במפעל!
רפאל תערובות בע"מ
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן 22000 FSSC?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176265

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00