דף הבית > בטיחות במזון > HACCP וטרינרי

HACCP וטרינרי | לניהול מערכת בטיחות מזון במפעלים מן החי

לקבלת מידע אודות Haccp וטרינרי לחצו כאן והשאירו פרטים או התקשרו ל-03-8061313

 

דרישת החוק:

בתאריך 1.3.2020 נכנס לתוקף חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון) המחייב את כל מפעלי המזון מן החי (משחטות, בתי מטבחיים, מפעלי בשר גולמי ומעובד, מפעלי דגים ומפעלי ביצים) להציג וליישם תכנית בטיחות מזון על פי תקן HACCP עבור מפעלים המפוקחים על ידי משרד הבריאות וכן על פי דרישות FSIS HACCP SEC6 של השירות הוטרינרי של משרד החקלאות (מבוסס על דרישות USDA) עבור מפעלים המפוקחים על ידי משרד החקלאות.
כתוצאה מכך, מתבטלות כל תחנות בדיקות המשנה של כלל המחוזות ותתאפשר שליחת מוצרים שיהיו מחויבים בבדיקות כאלו באופן חופשי ללא בדיקה.
כלומר, אחראיות הבדיקות והרישום של המוצרים עוברת ליצרנים, ועל הפיקוח ימונה רופא רשותי מטעם התאגיד הוטרינרי.

 

מהי מערכת Haccp וטרינרי?

Haccp וטרינרי, היא מערכת המבוססת על עקרונות תקן Haccp למזון.

בשונה ממערכת Haccp למזון המפוקחת ע"י משרד הבריאות, מערכת ה- Haccp הווטרינרי מיועדת למפעלים כגון:

  • בתי שחיטה לעופות.
  • בתי שחיטה לצאן ובקר.
  • מפעלי דגים.
  • בתי קירור למוצרים מן החי.
  • מפעלי בשר גולמי, שרוב תוצרתם הינו בשר גולמי ולא מעובד ונמצאת באחריותה של היחידה לפיקוח מוצרים מן החי של משרד החקלאות.

Prosafe Food כיום מובילה את תחום ההתעדה למערכת Haccp וטרינרי בקרב המשחטות המאושרות ע"י משרד החקלאות.

 

חשוב לדעת:

החל משנת 2020 כל מפעלי הבשר הגולמי (כולל דגים), בתי שחיטה לעופות בקר וצאן וכן בתי קירור מחויבים על פי חוק הפיקוח למוצרים מן החי, להציג תכנית בטיחות מזון על פי HACCP שתעמוד בדרישות משרד החקלאות (משרד החקלאות הינו הגוף הרגולטורי והסטטוטורי המאשר) ומכאן התקבע המושג "HACCP וטרינרי".

השארת פרטים
שדרגו לשירותי ליווי טכנולוג מזון הכוללים הטמעה ותחזוקת תקנים ללא עלות נוספת!

מהי מערכת Haccp?

HACCP הוא תקן המתמקד בבטיחות המוצר הנצרך ע"י הלקוח, בכך שהוא יודע לזהות להעריך ולמנוע סיכון ביולוגי כימי ופיזי.

הגישה של התקן היא לנסות ולמנוע תרחישים ע"י ביצוע בקרות לאורך כל תהליך הייצור, החל מקבלת חומר הגלם ועד למוצר הסופי הנצרך ע"י הלקוח.

גישה שבאה להחליף את בקרת האיכות הקלאסית המתמקדת אך ורק בבקרה על המוצר הסופי.

תקן זה מיועד ליצרנים המייצרים מוצר רגיש, למשל מוצר טרי עם תנאי אחסון מיוחדים כמו אחסון בתנאי טמפ' מסוימת או סוגי אריזה מיוחדים (גז, ואקום).

עקרונות לאיתור סיכונים במזון

כיצד מחליטים האם הנקודה בתהליך היא נקודת בקרה קריטית?

השיטה מבוססת על ניתוח סיכונים לפי עץ החלטות, שנקבע מראש ע"י ממציאי התקן, כך שבסוף העץ צריך לקבוע האם הנקודה בתהליך זה היא נקודה קריטית (שבה אפשר למנוע סיכון עתידי?) במידה וכן אז נדרש לקבוע בקרה שמורידה את הסיכון לרמה סבירה עד אפסית.

הערכת הסיכון מתבצעת עפ"י טבלת הצלבות הסתברות וחומרה, כאשר הסיכון "משמעותי" מגדירים את השלב בו הוא מזוהה, כנקודת בקרה קריטית.

ניתוח הסיכונים סוקר את כל התהליך משלב חומר הגלם עוד בהיותו אצל הספק ועד לתוצרת הסופית.

 

יתרונות בהטמעת תקן HACCP וטרינרי:

  • חיסכון כלכלי – מקנה לנו את היכולת לזהות אירועים עתידיים ולמנוע התרחשותם.
  • מוצר בטוח והגנה על מוניטין החברה – יכולת שליטה בתהליך הייצור ובזיהוי סיכונים עתידיים.
  • מוצר איכותי – שרשרת בקרה השואפת להבטיח אפס תקלות במוצר, עבודה תחת משטר סניטרי קפדני.
  • מיתוג המוצר – מבטיח איכות ברמה מאד גבוהה.
  • יתרון בשוק בקרב הלקוחות – מוצר אשר מיוצר עפ"י תקן HACCP תינתן לו העדפה מצד הלקוחות במיוחד כשמדובר בלקוחות גדולים כמו רשתות שיווק.

 

מה ההבדל בין HACCP ל-HACCP וטרינרי?

ב- HACCP וטרינרי נכנס המושג "משטר סניטרי קפדני" הבא להבטיח שיטת עבודה המצמצמת אף מונעת זיהום צולב. על ידי בניית תוכנית בקרה תברואתית למשטחי עבודה הבאים במגע ישיר עם המוצר (SSOP), ועל אלו שלא במגע ישיר (SPS). וזהו בעצם ההבדל המהותי בין HACCP ל-HACCP וטרינרי.

ארגון שמעוניין לקבל הסמכה ל-HACCP וטרינרי יהיה מחויב להעסיק עובד אבטחת איכות במשרה מלאה לתחזוקה ויישום הנהלים.

מעוניינים לקבל מידע נוסף על HACCP וטרינרי? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

למה כדאי לפעול לקבלת HACCP וטרינרי?

  • איתור חריגות בתהליכי היצור לצמצום ומניעת פגיעה במוניטין ורווחיות המפעל.
  • עמידה בדרישות מערכת המזון ישראלית והבינלאומית
  • מיתוג הארגון כעומד בדרישות תקינה בינלאומית.
  • נדרש כחלק מתנאי הסף לקבלת תקן GMP למזון.
HACCP

יתרונות לביצוע התהליך עם Prosafe Food:

מוכרים ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-300 משחטות מוסמכות

יועצינו מלווים משחטות ברחבי הארץ עד לקבלת תעודת הסמכה רשמית.

הכנה מקצועית של תכנית SPS ותכנית SSOP

בנוסף יועצינו מכירים מצוין את דרישות מערכת ה- Haccp ואת הוראות ה- FFIS האמריקאי.

מעל 10 שנות ניסיון בתחום המזון

הצטרפו למאות לקוחות מרוצים משירותי הייעוץ והליווי שלנו בתחום המזון.
טופס תחתון

בעל משחטה? צור קשר עוד היום לפגישת ייעוץ!

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך הטמעת Haccp וטרינרי עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים

    הבנת התהליכים על פי קבוצת מוצרים, הבנת כל תתי התהליכים על פי יחידות פעולה תהליכיות לטובת הקמת צוות HACCP.
  2. 2

    הטמעת דרישות התקן

    בניית תרשימי זרימה וביצוע סקרי סיכונים בהתאם לתהליכי הייצור, קביעת מפרטי מוצרים ועוד.
  3. 3

    סיווג סיכונים

    סיווג סיכונים וקבלת החלטות לגבי נקודות בקרה ונקודות בקרה קריטיות. קביעת תכניות קדם והוראות עבודה לנקודות קריטיות אלו.
  4. 4

    בניית תכניות קדם

    קביעת משטר סניטרי והוראות בטיחות מוצרים על פי מחלקות, הוראות סניטציה מפורטות לציוד, כלים ומבנים. הגדרת תכניות קדם תומכות. לאחר קביעת הבקרות הנדרשות, יש לבנות טפסים בהתאמה ולהגדיר סמכויות ואחריות בהתאם. לסיום תבוצע הדרכה והטמעה בקרב צוות HACCP והעובדים.
  5. 5

    ניתור מעקב ותיקוף

    ווידוא ותיקוף כל הפעולות בשטח. על בסיס ווידוא ותיקוף אלו נקודות הבקרה ונקודות הבקרה הקריטיות מתוקפות.
  6. 6

    הערכה תקופתית

    הערכה תקופתית זו הינה דרישה של משרד החקלאות. ישנה התמקדות קונקרטית לתשומות מסוימות כגון: תיקוף נקודות קריטיות, בחינת חריגות ואי התאמות והטיפול והאפקטיביות שלהן. כמו כן, נדרש גם לעבור על ליקויים בהיגיינה וסניטציה הן ל-SSOP והן SPS בנפרד ולבחון אפקטיביות שלהם באופן מעשי, בדיקות מעבדה למוצרים, בחינת שינויים רגולטוריים והיערכות להם. הארגון נדרש לסכם בפרוטוקול רשמי את כלל הדרישות כולל פעולות מתקנות במידה ונמצאו כולל תיעוד לוחות זמנים לטיפול ואחראים לביצוע.
טופס תחתון

בעל משחטה? צור קשר עוד היום לפגישת ייעוץ!

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00