דף הבית > בלוג > עסקים המחויבים ברישיון עסק ורישיון יצרן מזון

עסקים המחויבים ברישיון עסק ורישיון יצרן מזון

מהו רישיון עסק ומי מחויב בו?

רישיון עסק, כשמו כן הוא, מהווה רישיון להפעלת העסק באופן חוקי. כל אדם המבקש לפתוח עסק (המוגדר כטעון רישוי), חייב לקבל רישיון לפתיחת העסק, ניהולו ותפעולו בהתאם לחוק רישוי עסקים תשכ”ח – 1968. עסקי מזון מוגדרים כעסקים להם קיימים תנאים נוספים שנקבעו בחוק. החזקת רישיון עסק הנה חובה המבוקרת ומפוקחת ע"י משרד הבריאות והרשויות הרלוונטיות בכל עת. ללא רישיון עסק מזון או רישיון יצרן מזון מוסדרים, בית האוכל/המפעל אינו רשאי לפעול באופן חוקי.

 

מהם סוגי העסקים בענף המזון המחויבים ברישיון עסק ורישיון יצרן?

כל סוגי העסקים בענף המזון מחויבים ברישיון עסק מזון להפעלתם החוקית, פרט למפעלים – אלו מחויבים ברישיון יצרן בלבד.

 

מהו רישיון יצרן ומי מחויב בו?

רישיון יצרן הוא רישיון לייצור מזון והפצתו אל מחוץ למקום הכנתו. המחויבים ברישיון הם כל העוסקים בייצור ומכירת מזון, כל עסק אשר צריכת התוצרת/קנייתו מבוצעת מחוץ למקום הכנתו. כמו כן, בכל פעם שתוצרת נמכרת באריזה סגורה מראש עם תווית מזון, מחויב בעל העסק ברישיון יצרן.

כדאי לדעת שלאחרונה צורפו גם מאפיות המוכרות את תוצרתן לרשימת העסקים הזקוקים לרישיון זה.

 

מהם סוגי העסקים המחויבים ברישיון יצרן?

מפעלי מזון, קונדיטוריות, קייטרינג, מפיצי מזון, עסקים המפעילים שירותי הסעדה במוסדות ציבוריים או פרטיים.

מסעדות המייצרות במקום העסק ומוציאות מעל ל30% מתוצרתן – מחויבות ברישיון יצרן מזון.

 

מה ההבדל בין רישיון עסק מזון לרישיון יצרן מזון?

ישנם 2 הבדלים עיקריים: ראשית, את רישיון היצרן מנפיק שירות המזון המחוזי והוא הגורם שאחראי על הבקרה השוטפת ואילו רישיון עסק מזון מתקבל מהנפה המקומית. שנית, הדרישות שמציב שירות המזון בדבר קבלת רישיון יצרן מחמירות יותר ביחס לדרישות בקבלת רישיון עסק מזון.

 

חידוש רישיון:

חידוש רישיון עסק ויצרן מבוצע אחת לשנה או אחת לשלוש שנים, בהתאם למה שנקבע ע"י משרד הבריאות. חידוש רישיון הנו חובה ויש להגיש בקשה כ-90 יום לפני פקיעת מועד הרישיון. שליחת בקשה לחידוש הרישיון היא באחריותו של בעל העסק בלבד.

חידוש רישיון עסק ויצרן יכול להיות תוצר של שינויים בעסק: החל מהחלפת בעלים, שינוי ייעוד העסק, הרחבה/צמצום שטח העסק, הוספה/הסרה של מחלקות ייצור ואריזה ועד לשינויים פנים מבניים נוספים ועוד.

זכרו, כי הפעלת עסק ללא רישיון מהווה עבירה חמורה על החוק ועלולה לגרור לקנסות כבדים ואף מאסר בפועל.

עמידה בדרישות החוק אינה חייבת להיות תהליך מורכב עבורכם. תנו לצוות המומחים שלנו לפשט עבורכם את התהליך ולסייע לכם לעמידה בדרישות החוק ובקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון.

נכתב על ידי יעל אבו, יועצת וטכנולוגית מזון, מומחית בהקמת מערכות ISO 9001 ו-HACCP, מלווה לקבלת אישור GMP בכלל מפעלי המזון.

מעוניינים לדעת האם העסק שלכם מחויב ברישיון עסק מזון ורישיון יצרן? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

טופס תחתון

מעוניינים בפגישת ייעוץ חינם בנושא רישיון עסק ורישיון יצרן מזון?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00