דף הבית > בלוג > שלבים לקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון

שלבים לקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון

מהם השלבים לקבלת רישיון יצרן ועסק? 

קבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון ממשרד הבריאות הוא תהליך מורכב ומסורבל למי שאינו בעל ניסיון בתחום. הדרך הבטוחה ביותר להצלחה היא להיעזר ביועצים מנוסים בעלי הצלחה מוכחת בענף המזון.

סיוע של מומחים לתחום הרישוי והרגולציה יובילו אתכם בדרך המוצלחת ביותר לקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון ממשרד הבריאות.

תהליך קבלת רישיון יצרן ועסק מזוןתהליך קבלת רישיון יצרן ועסק מזון תהליך קבלת רישיון יצרן ועסק מזון

 

פגישת ייעוץ לביצוע בדיקות מקדמיות:

פגישת הייעוץ היא השלב החשוב ביותר בכל התהליך, מאחר ובסיס הפרויקט יושתת עליה. בפגישת הייעוץ, נפגש הלקוח עם מנהל פרויקטים המתמחה לתחום הרישוי והרגולציה, מסייר במבנה ובוחן את היתכנות המקום לקבלת רישיון עסק ויצרן מזון עפ"י תקנות רישוי עסקים. בפגישת הייעוץ מנהל הפרויקטים יסייר במבנה יחד אתכם ויבדוק מהו ייעוד המקום, אילו היתרים קיימים, סוג הייצור, מהם שלבי הייצור ושאלות חשובות נוספות, במטרה לשכלל את כלל המידע ולבחון את האפשרות לקבלת רישיון עסק ויצרן משרד הבריאות. כעת, לאחר שסוכמו הנושאים החשובים והתקבל כלל המידע הנחוץ, ניתן להעריך לוחות זמנים לביצוע ועלויות לפרויקט.

חשוב לקבוע פגישת ייעוץ למול מומחה לתחום, שכן פגישה למול יועץ חסר ניסיון וידע גורמת ללקוח להוצאות כספיות גדולות ובזבוז זמן מיותר שנוצרו מתוך הבטחות שווא. יש לזכור שישנם מבנים אשר לא יאושרו בקבלת רישיון עסק ויצרן מזון – ורק מומחה לתחום הרישוי והרגולציה יכול לזהות ולסייע ללקוח להיחלץ מסיכונים כלכליים.

פגישה מקצועית למול הצוות המלווה:

לאחר שנאסף כלל המידע החשוב לתחילת הפרויקט, יתכנס הצוות המקצועי ויתחיל בתכנון הפרויקט עד לשלביו האחרונים. הצוות המלווה כולל: אדריכל מוסמך, טכנולוג מזון, מנהל פרויקטים בכיר ומודד ותיקבע פגישת עבודה ראשונית למול הלקוח כדי להבין את כלל צרכיו ורצונותיו. הצוות הוא שילווה את הלקוח לאורך כל התהליך עד לקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן מזון.

עריכת תכנית אדריכלית:

איסוף הגרמושקות הקיימות והקמת תכנית אדריכלית ראשונית המתארת את העסק שעתיד לקום. לעיתים יש צורך בביצוע מדידה טרם כתיבת התכניות. המדידה מבוצעת ע"י מודד מוסמך.

הכנת פרשה טכנית ותרשים זרימה:

הכנת פרשה טכנית המתארת באופן מפורט את כלל תהליכי הייצור של העסק העתידי (סוג הייצור, כמויות, קבלת סחורה, אחסון סחורה, מיקום מטבחים, שירותים ועוד). העבודה מבוצעת בהתאם לתכניות האדריכליות ובשיתוף פעולה מלא למול הלקוח.

הגשת אוגדן מסמכים למשרד הבריאות:

לאחר שהוכנו כלל התכניות הנדרשות, מנהל הפרויקטים יגיש את כלל המסמכים למשרד הבריאות באוגדן מסודר לצורך קבלת חוות דעת מקדמית. באוגדן המסמכים תצורף בקשה לחוות דעת מקדמית כתובה ע"י הצוות המלווה. לאחר הגשת אוגדן המסמכים, מנהל הפרויקטים ינהל מערכת בקרה ופיקוח על הפרויקט עד לקבלת אישור עקרוני ממשרד הבריאות.

קבלת אישור עקרוני וקביעת מועד לביקורת:

ברכות! קיבלתם אישור עקרוני לרישיון עסק ויצרן מזון. האישור ניתן בזכות עבודה מדויקת, מקצועית ואחראית. כעת יש לקבוע תאריך לביקורת משרד הבריאות אצלכם בעסק. בינתיים, על הלקוח לבצע שיפוצים בעסק בהתאם לתכניות האדריכליות והפרשה הטכנית. מועד הביקורת יקבע לאחר סיום השיפוץ, במסגרתו יגיעו נציגים מטעם משרד הבריאות ויוודאו כי ישנה הלימה בין תכניות העסק לבין הנמצא בפועל.

חשוב לבחור בחברה מייעצת אשר מלווה אתכם בזמן הביקורת ולוקחת אחריות על כל צעד בפרויקט.

קבלת רישיון עסק ויצרן מזון:

לאחר שהעסק עבר בהצלחה ביקורת משרד הבריאות, יקבל העסק אישור לפעול באופן חוקי ע"י משרד הבריאות כעסק מזון. זה השלב בו הלקוח מגשים את חלומו.

נכתב על ידי יעל פרוינד-דיעי, ראש תחום רישוי עסקים, מנהלת מקצועית וטכנולוגית מזון.

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות קבלת רישיון עסק/רישיון יצרן מזון? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

טופס תחתון

תנו ליועצים שלנו לרוץ בשבילכם!

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00