דף הבית > בלוג > 7 טיפים לשמירה על בטיחות מזון לקראת חג הפסח

7 טיפים לשמירה על בטיחות מזון לקראת חג הפסח

כיצד מאחסנים אוכל טרי או מבושל בחוץ? אנחנו כאן כדי לענות

חג הפסח קרב ובא, וכמו בכל שנה משפחות רבות בישראל מתכוננות לחג במרץ רב. ההכנות לחג הפסח כוללות בין היתר ניקיון יסודי של הבית והמקרר, קניית מוצרי מזון כשרים לפסח והכנת מאכלי חג מיוחדים וטעימים שעוברים במסורת במשפחה, ואיך אפשר בלי פיקניקים ועל האש מסורתי בחול המועד בחיק הטבע או בבית. יש בינינו שמעבירים את כלי הבישול וההגשה תהליך של "הגעלה", ויש המקפידים על ביעור חמץ.

מפאת הלחץ הכרוך בחג הפסח והרצון להספיק לנקות ולהכשיר את הבית ואת המטבח, הרבה אנשים נוטים להתחיל את הקניות והבישולים לחג לפני ערב ליל הסדרת (יש כאלו שהרבה לפני).
לכן, חשוב מאוד להקפיד על כללי בטיחות והיגיינה במזון כדי למנוע היווצרות חיידקים ומחוללי מחלות למיניהם. בכל זאת, אף אחד מאיתנו לא רוצה שהאורחים יקבלו חלילה קלקול קיבה מארוחת החג שטרחנו עבורה כל כך 🙂

אז לפני שנכנסים לחג, הנה לכם שבעה טיפים חשובים לשמירה על בטיחות המזון בחג. אגב, הכללים האלו תקפים לכל ימות השנה!

רכישה בטוחה של בשר עופות ודגים – רכשו מוצרים המאוחסנים בהתאם להוראות יצרן, כמובן רק מחנות או קצביה מוכרת בעלת רישיון עסק או רישיון יצרן מזון. בדקו אם המוצר הוקפא והופשר בשנית כדי שלא תקפיאו בבית מוצר שכבר הופשר (ניתן לזהות זאת אם יש גבישי קרח בתוך האריזה). חפשו את סמל הפיקוח הווטרינרי על המוצר הארוז. ארזו את הבשר והעוף בשקיות נפרדות משאר המוצרים כדי למנוע זליגת נוזלים העלולים להכיל חיידקים.
איחסון מזון טרי טרם הבישול – הרבה מאיתנו מתחילים את הקניות לחג הרבה לפני ולא מחכים לרגע האחרון, ולכן חשוב פי כמה להקפיד על איחסון נאות ובטוח של מוצרי הבשר והעוף. בטבלה בהמשך תוכלו לראות את משך הזמן (בימים) שניתן לאחסן מזון במקרר. אם אתם מעוניינים לרכוש בשר עופות ודגים שבוע לפני – עדיף להקפיא אותם ולהפשיר בסמוך לבישול. אם קניתם קפוא – הכניסו למקפיא הביתי והפשירו בסמוך לבישול.

להלן כללי אחסון מוצרי מזון במקרר (מבושל או טרי) לפי משרד הבריאות:

 

טבלת משך זמן אחסון מזון טרי במקרר

  • הפרדה בין מזון מבושל ללא מבושל במקרר – הידעתם שמומלץ להפריד בין המזון המבושל לזה הלא מבושל במקרר? כדאי להקפיד כי המזון הלא מבושל יהיה בכלי אטום במדפים התחתונים של המקרר (שם קר יותר) והמזון המבושל יאוחסן במדפים העליונים. העיקרון העומד מאחורי ההמלצה הזו הוא כי המזון הלא מבושל עלול להגיר נוזלי הפשרה אל עבר המזון המבושל ולזהם אותו בשלל חיידקים שיכולים להביא למחלות.
  • בישול יסודי של מוצרי בשר ועוף – אז מעבר לכללי האחסון במקרר, יש גם כללים שכדאי להקפיד עליהם בבישול עצמו. בישול של מוצרי הבשר חייב להיות יסודי ביותר (74 מעלות במרכז נתחי הבשר). כיצד נדע שהמזון מבושל היטב? אמת מידה נכונה היא שינוי צבעו של הבשר.
  • אחסון מזון מבושל בחוץ –  לאחר הבישול והאכילה, עדיף שלא להשאיר את המזון המבושל בחוץ יותר משעתיים, אלא להכניסו למקרר ולחמם במידת הצורך. על אחת כמה וכמה בימים חמים.
  • הפרדה של קרש חיתוך – יש להפריד בין קרש החיתוך של הירקות לזה של העוף הבשר והדגים המכילים חיידקים לפני הבישול
  • היגיינה וניקיון של המטבח – יש להקפיד על החלפת סקוץ' ומטליות מטבח, לשטוף טוב ידיים במים וסבון לפני המגע במזון ולחטא משטחים שבאו במגע עם עוף ובשר לא מבושלים.

לסיכום, עדיף שלא לבשל הרבה ימים לפני החג אלא אם כן אנו מקפיאים את המזון המבושל ומפשירים אותו בהפשרה בטוחה ואיטית טרם ההגשה לאורחים. נתקלתי מימי במארחים שנהגו לבשל את האוכל ולהכין סלטים שלושה ואפילו ארבעה ימים לפני ערב החג ואיחסנו אותו במקרר ולא במקפיא – עקב הרצון להספיק הכל והרבה 🙂

בברכת חג שמח ובריא, ואכילת מזון טרי בלבד
Prosafe Food

טופס תחתון

צרו קשר

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    037176264

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00