ISO 22000 FSSC

Food Safety System Cetrification

תקן ISO 22000 FSSC הינו תקן מזון מורחב, העוסק בבטיחות המוצר וביטחון והונאה במזון.

התקן הינו תוספת של תקן ISO 22000 המאחד בבסיסו את דרישות תקן ISO 9001 הידוע והטמעת תכנית בטיחות מזון על פי HACCP.

למאמר המפרט את תהליך ההסמכה לתקן ISO 22000 FSSC לחצו כאן

למאמר המפרט את תהליך ההתעדה לתקן ISO 9001:2015 לחצו כאן

ISO 22000 FSSC מכוון בעיקר לארגונים המעוניינים לייצא לצפון אמריקה ואירופה, כאשר אחד היתרונות הינו שהתקן מוכר על ידי הארגון העולמי לבטיחות מזון GFSI.

חברות מזון המחזיקות בתקן נהנות ממערכת המיישמת עקרונות לבטיחות המוצר ושמה דגש נוסף על ביטחון ומניעת הונאה במזון, תוך התמקדות בתשתיות המפעל ופעילות העובדים בו.

יועצי חברת פרוסייפ הינם מיטב המומחים בארץ לתחום איכות ובטיחות המזון ובעלי ידע מקצועי רב.

יחד נספק עבורכם את הייעוץ המקצועי ביותר בהטמעת התקן לטובת שיפור מערכת בטיחות המוצר, ביטחון ומניעת הונאה בחברתכם.

אנחנו נלווה אתכם החל מתחילת התהליך ועד לקבלת תעודת ההסמכה.

מהם היתרונות בהטמעת תקן ISO 22000 FSSC?

  • סיוע בהתמודדות למול סיכונים תפעוליים
  • פיקוח ובקרה אודות תקינות המבנה ותחזוקתו
  • הבטחת בטיחות המזון בכל שלבי שרשרת הייצור
  • עמידה בדרישות לקוחות בינלאומיים
  • סיוע בצמצום נזקים כלכליים בתהליכי הייצור
  • עמידה בדרישות התקן עתידה לסייע למול תביעות בגין נזקי מזון

דרישות תקן ISO 22000 FSSC:

התקן כולל דרישות הקדם לייצור מזון ISO 22002-1 ואת דרישות FSSC (מסמך שהחליף את קובץ ה PAS -202). כלומר, בבסיסו מדובר בתקן המתמקד באיכות ארגונית תוך מתן דגש על בטיחות מוצר (בטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הינם חלקים בלתי נפרדים מאותו שלם). העקרון מאחורי התקן הוא שבטיחות מוצר ואיכות הניהול של הארגון המייצר אותו, הם חלקים בלתי נפרדים מאותו שלם.

בנוסף לדרישות אלו נוספות דרישות חדשות שאינן נכללות בתקן ISO 22000 הבסיסי כגון מניעת הונאה במזון, אבטחת אתרי ייצור ומניעת חבלה במזיד וטרור באמצעות הרעלת מקורות מזון (דהיינו הצבת אמצעים פיזיים לאבטחה של המפעל וכתיבת נהלי אבטחה שימנעו פרצות אבטחה), ניהול מבוקר ומתועד של שירותים, כגון הובלה, אחסון או כל תהליך שיש בו השפעה על בטיחות מוצרים ועוד.

על כל אלה , קיימות דרישות ספציפיות המתוארות בתקן ISO 22000 FSSC שהינן ספציפיות לכל ענף ייצור ומתחשבות במאפיינים והסיכונים הבטיחותיים למוצרים שלו, לדוגמא דרישות לענף החלב אינן כדרישות לענף ייצור שמנים, כך שהוא מציב דרישות של תשתיות ובקרה על פי אותם סיכונים ספציפיים.

חשוב לדעת שתקן זה שם הרבה דגש על סקירת תשתיות של המפעל היצרני, עד כדי כך שאנו נדרשים לבצע סקירת סיכונים מפורטת גם לתשתיות המפעל ולהציב אמצעי בקרה נאותים בכדי להוריד סכנות בטיחותיות אפשריות הנובעות מאותן תשתיות (HACCP, זוכרים?).

תקן זה בא בעצם לתת משקל נגד לתקן ה-BRC שצבר פופולריות רבה בקרב יצרנים עולמיים בעיקר באירופה, מה שגרם לארגון האיכות האמריקאי (ISO) להוציא תקן משלו בעל דרישות מקבילות לאלו של ה-BRC אך שונות במקצת.

לחצו כאן וקבעו עוד היום פגישת ייעוץ מקצועית לתקן ISO 22000 FSSC או התקשרו ל-03-9677338

 

נכתב על ידי ספי מויבר, מנהל תחום מוצרים מן החי.

מעוניינים בפגישת ייעוץ חינם בנושא תקן ISO220000 FSSC ? חייגו 03-9677338

השאירו פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם בהקדם