דף הבית > בטיחות במזון > רישיון יצרן מזון

רישיון יצרן מזון | הדרך שלכם לקבלת רישיון יצרן מתחילה כאן

השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313 לקבלת מידע אודות קבלת רישיון יצרן מזון בהצלחה!

 

רישיון יצרן מזון – גלו כיצד עוברים את התהליך בהצלחה:

במדינת ישראל, הקמת עסק ככלל והקמת עסק בתחום המזון בפרט, הינה משימה לא פשוטה.

לרוב מדובר בתהליך בירוקרטי ארוך ומסורבל בדרך אל היעד הנכסף וכבעל עסק כדאי לדעת שישנן דרכים לייעל ולשפר את התהליך. כאן אנחנו נכנסים לתמונה.

בין לקוחותינו הרבים תוכלו למצוא: מסעדות, רשתות מזון גדולות, בתי מלון, קייטרינג, מאפיות, בתי קפה, מפעלי ייצור מזון, מחסנים, מרכולים, קיוסקים, אולמות אירועים, מחלבות ועוד.

*חברתנו לא מספקת שירותי ליווי וייעוץ לטובת הוצאת רישיון עסק לרוכלות, דוכני מזון זמניים, פוד טראק וכדומה.

נתחיל בכל מה שעליכם לדעת לצורך קבלת רישיון יצרן מזון.

 

מי מחויב ברישיון יצרן מזון? 

רישיון היצרן מיועד למפעלים ומחסנים המתעסקים בייצור, אחסון, אריזה ושיווק של חומרי גלם או חומרים מוגמרים בתחום המזון. מפעלים כגון: קייטרינג, מפעלים לאריזת מזון, מפעלי בשר, מחלבות, קונדיטוריות ועוד.

שירות המזון במשרד הבריאות הוא זה שמנפיק את הרישיונות, כאשר מטרתו היא לפקח על הייצור במפעלי המזון בישראל תוך הקפדה על דרישות חוק מחמירות ובדיקות מקיפות לשמירה על בריאות הציבור.

כחלק מתהליך קבלת הרישיון, על בעל העסק להגיש תוכנית אדריכלית ותוכנית עבודה לכל שלב ושלב בתהליך הייצור, זאת בכדי להבטיח שסביבת העבודה ואיכות המוצרים ברמה גבוהה שאינה מסכנת את בריאות הציבור.

תוכניות העבודה נקראות "פרשה טכנית", אשר מחייבת את בעל העסק לשיטת עבודה ועל פיה ניתן רישיון עסק מזון/ יצרן מזון.

מעוניינים לדעת מהם השלבים לקבלת רישיון יצרן? לחצו כאן

מעוניינים לבדוק האם העסק שלכם מחויב עמוד בדרישת חוק ורגולציה? לחצו כאן

 

דרישות חוק ורגולציה:

חוק רישוי עסקים משנת 1968, קובע כי כל עסק בישראל מחויב ברישיון עסק מטעם הרשות המקומית בכדי לפעול באופן חוקי.

לצורך קבלת רישיון עסק בתחום המזון יש צורך באישורם של 5 גופים רגולטוריים: מחלקת כיבוי אש, מחלקת הנדסה, משטרה, בריאות הסביבה ושירות המזון. השניים האחרונים מהווים יחד את רישיון יצרן המזון.

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות רישיון יצרן ועסק מזון? לחצו כאן

צור קשר
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום המזון?

ליווי וייעוץ ע"י מומחים בתחום הרישוי:

חברת Prosafe Food מספקת חבילה כוללת של כל בעלי המקצוע תחת קורת גג אחת ומנהלת את כל התהליך הבירוקרטי, מקצרת זמנים ומייעלת את תהליך קבלת רישיון עסק מזון.

חברת Prosafe הינה החברה המובילה לרישוי בענף המזון הכוללת חטיבת רישוי ורגולציה שתאפשר לכם לקבל ייעוץ מן השורה הראשונה מיועצים בעלי ניסיון של 10 שנים ויותר המתמחים במתן פתרונות לעסקים מתחום המזון. יועצינו מכירים את כלל מהנדסי המחוזות המפקחים והתברואנים ונמצאים איתם בקשר ישיר ושוטף לאורך כל תהליך רישוי העסקים. תמיכה זו כוללת ייעוץ מקצועי ושירות נגיש ונוח המותאם במיוחד עבור צרכי העסק שלכם.

במהלך השנים צברנו ניסיון רב וידע שישרתו אתכם. אנו מחזיקים במאגרי המידע המקיפים בישראל לתחום הרישיונות ובכללם כלל החוקים, התקנות ואנשי הקשר הרלוונטיים להוצאת רישיון עסק מזון. אנחנו נמצאים בקשר רציף עם שבעת המחוזות בשירות המזון שבמשרד הבריאות (תל אביב, נצרת, חיפה, רמלה, באר שבע, אשקלון וירושלים).

חברתנו מוכרת כחברה המצליחה ביותר בתחום בקרב מכוני ההתעדה הרשמיים, כל הגופים הממשלתיים הרלוונטיים וכמובן בקרב משרד הבריאות.

אנו פועלים בפריסה ארצית, החל מקריית שמונה בצפון ועד לאילת בדרום ומסייעים ללקוחות רבים ברחבי הארץ. בזכות הליווי המקצועי שלנו קיבלו בהצלחה רישיון עסק מזון מעל 400 לקוחות.

מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313 

השירות שלנו הוא המקיף ביותר:

  • ליווי לקבלת רישיון עסק מורשה
  • ליווי לקבלת רישיון יצרן משרד הבריאות
  • ייעוץ עסקי מותאם אישית בהתאם לאופי העסק
  • ליווי וסיוע בתכנון והקמת עסק
  • ליווי להטמעת תקנים, כגון: Haccp ,GMP ועוד
  • ליווי צמוד לאורך כל התהליך

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-400 לקוחות שקיבלו רישיון יצרן מזון בהצלחה!

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת רישיון.

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-10 שנות ייעוץ לתחום הרישוי והרגולציה במזון

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של התהליך!

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך קבלת רישיון יצרן מזון עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים עם אדריכל וטכנולוג מזון מוסמכים

    פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון להכרת השטח ולתיאום ציפיות לעבודה.
  2. 2

    מדידת שטח העסק ואיסוף פרטים ראשונים

    איסוף פרטים רלוונטיים לטובת כתיבת פרשה טכנית ותכנון נכון של העסק.
  3. 3

    בניית תכנית אדריכלית המותאמת לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות

    בניית תכנית אדריכלית הכוללת חלוקת העסק למדורים הנחוצים, העמדת ציוד פנימי ומיקום תשתיות סניטריות דרשות.
  4. 4

    כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות

    הפרשה תכלול חומרי הגלם בשימוש בעסק, תוצרת גמורה, שיטות עבודה ואמצעים להבטחת איכות.
  5. 5

    הגשת בקשה

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית.
  6. 6

    שיפוץ העסק

    שיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו ואושרו במסגרת חוות דעת מקדמית.
  7. 7

    הגשת בקשה לרישיון עסק כללי

    הגשת בקשה לרישיון עסק כללי ברשות המחוזית. הגשה ל-4 הרגולטורים הרלוונטים (מחלקת הנדסה, כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה).
  8. 8

    ביקורות רגולטורים

    ביקורות רגולטורים השונים בעסק לבדיקת התאמת התוכנית לשטח.
  9. 9

    קבלת רישיון יצרן

    קבלת רישיון יצרן בהצלחה!
טופס תחתון

יש לכם שאלה?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00