דף הבית > בטיחות במזון > רישיון עסק מזון

רישיון עסק מזון | הדרך שלכם לקבלת רישיון עסק מתחילה כאן

השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313 לקבלת מידע אודות קבלת רישיון עסק מזון בהצלחה!

 

רישיון עסק מזון – גלו כיצד עוברים את התהליך בהצלחה:

הקמה של עסק בישראל דורשת לא מעט בירוקרטיה, בטח כאשר מדובר בעסק מתחום המזון.

פתיחת תיקים, מסמכים ואישורים, המון צעדים בדרך לעסק מזון משלכם וחשוב לעשות את זה יעיל ונכון.

חברת Prosafe Food כאן בכדי להוביל אתכם לאורך כל התהליך לקבלת רישיון עסק מזון.

בין לקוחותינו הרבים תוכלו למצוא: מסעדות, רשתות מזון גדולות, בתי מלון, קייטרינג, מאפיות, בתי קפה, מפעלי ייצור מזון, מרלוגים, מחסני מזון, מפעלים, מסעדות, מרכולים, אולמות אירועים, מחלבות ועוד.

מהו רישיון עסק מזון? 

חוק רישוי העסקים קובע, כי בכדי להפעיל עסק באופן חוקי, כל בעל עסק מחויב ברישיון מטעם הרשות המקומית. מטרת הרישיון היא לוודא שמירה על בריאות ובטיחות הציבור, תוך הבטחה כי איכות הסביבה אינה נפגעת גם היא.

 

האם אנחנו יכולים לקבל רישיון עסק?

רישיון עסק מזון

תהליך קבלת רישיון עסק:

תהליך קבלת הרישיון מתחיל באיתור מקום נכון ומתאים לעסק, כתיבת פרשה טכנית באמצעות טכנולוג מזון המאפיין את תהליכי הארגון בהתאם לדרישות הרגולציה המתאימות והכנת גרמושקה (שרטוט אדריכלי/תכנית עסק) מלאה על ידי אדריכל מתחום המזון.

בשלב הבא יש לספק את הגרמושקה והפרשה הטכנית בחמישה עותקים למחלקת רישוי עסקים מקומית. המחלקה מפנה לששת הגורמים המאשרים: שירות המזון המחוזי, בריאות הסביבה המחוזי, משטרה, כבאות, הנדסה מקומית ונגישות.

לאחר שהתקבלו כל האישורים מהגורמים הנ"ל, מבוצעת ביקורת במקום העסק על ידי הגורמים הרלוונטיים. האישור המתקבל מוגדר כרישיון עסק מזון.

מעוניינים לדעת מהם השלבים בקבלת רישיון עסק בתחום המזון? לחצו כאן

מעוניינים לגלות האם העסק שלכם מחויב ברישיון עסק? לחצו כאן

לקריאת המדריך המלא אודות רישיון יצרן מזון ועסק מזון 

לקריאת מאמר אודות תפקידיו של טכנולוג המזון לחצו כאן

השארת פרטים
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום המזון?

שאלות ותשובות:

אני רוצה לעשות דוכן אוכל בקניון / במדרחוב- האם אני צריך רישיון?

רישיון מהסוג המדובר נקרא רישיון לעסוק ברוכלות מזון. רישיון מסוג זה ניתן לירידים בלבד. לא ניתן לקבל רישיון להפעלת דוכן, Food Truck במסגרת אחרת.

כל שנוכל להמליץ, לפנות לבעל המקום (הקניון, השטח) ולבדוק את התנאים שלו.

כמובן שתצטרכו לרכוש את הסחורה מספקים מאושרים ולשמור על תנאי היגיינה גבוהים על מנת להצליח ולהימנע מסגירה מידית של הדוכן.

 

למה אני לא יכול לקבל רישיון להפעלת עסק מזון מהבית?

אחד התנאים הראשונים לקבלת הרישיון הינה בחינת הקרקע בה העסק פועל. על השטח להיות בעל היתר בניה המתאים לייעוד. משמע, לא ניתן להקים מפעל בקרקע המיועדת למגורים, ולא ניתן לבנות בית בקרקע המיועדת למסחר.

כאשר יבחנו הגופים הרגולטורים את הבקשה לרישיון עסק, מחלקת הנדסה בעירייה הרלוונטית תדחה את הקשה בגלל היתר בניה לא תואם וכל התהליך יופסק.

 

איזה גודל שטח אני צריך בשביל לפתוח מפעל?

לא ניתן להגדיר במדויק מהו הגודל הנדרש בגלל שלכל סוג של עסק נדרש גודל שונה. הנושא תלוי במה בדיוק אתה מעוניין לייצר? מוצרים מן החי? בצקים? גבינות? מה כמות התוצרת שהעסק יוציא ביום?

בנוסף, צורת המבנה חשובה, גם כן, 100 מטר במבנה מרובע מנוצל טוב יותר מ-100 מטר במבנה בצורת משולש/טרפז.

כשלקוחים את כל הנ"ל בחשבון, חייבים לקחת בחשבון גם את דרישות משרד הבריאות. כך לדוגמא, במידה ויש שימוש בירק גולמי בעסק – נדרש לספק 2 חדרי עבודה: האחד עבור חיטוי ושטיפה והשני עבור חיתוך הירקות.

רק שמשכללים את כל הנתונים, ניתן להעריך את גודל העסק הנדרש.

 

כמה זמן לוקח תהליך הרישוי?

תהליך הרישוי מתחלק ל-2 אופציות:

1.תהליך רישוי לעסק קיים אשר עונה לדרישות הגופים השונים – במקרה זה תהליך ההרכבה של הגרמושקה והגשת הבקשה לרישיון הינו תהליך אשר אורך עד כחודש, ולאחר מכן הנושא הוא תלוי הגורמים המאשרים, להם יש 30 יום למתן תשובה

2.תהליך רישוי למקום חדש הכולל תכנון – במקרה זה, תהליך התכנון תלוי בשיתוף הפעולה של הלקוח ויכול לקחת כחודשיים.

חוות הדעת מול משרד הבריאות – לוקחת כ-45 יום, אך לא תמיד הגוף הרגולטורי עומד בזמנים המוגדרים.

לאחר קבלת האישור העקרוני, והגשת המסמכים לרישוי העסקים – לכל גוף רגולטורי יש 30 ימים לתת את תשובתם בדומה לאופציה 1.

 

ליווי על ידי מיטב המומחים בתחום:

חברת Prosafe Food מנהלת את כל התהליך הבירוקרטי, מקצרת זמנים ומייעלת את תהליך קבלת הרישיון.

חברת Prosafe הינה החברה המובילה לרישוי בענף המזון הכוללת חטיבת רישוי ורגולציה שתאפשר לכם לקבל ייעוץ מן השורה הראשונה מיועצים בעלי ניסיון של 10 שנים ויותר המתמחים במתן פתרונות לעסקים מתחום המזון.

יועצינו מכירים את כלל מהנדסי המחוזות המפקחים והתברואנים ונמצאים איתם בקשר ישיר ושוטף לאורך כל תהליך רישוי העסקים. תמיכה זו כוללת ייעוץ מקצועי ושירות נגיש ונוח המותאם במיוחד עבור צרכי העסק שלכם.

במהלך השנים צברנו ניסיון רב וידע שישרתו אתכם. אנו מחזיקים במאגרי המידע המקיפים בישראל לתחום הרישיונות ובכללם כלל החוקים, התקנות ואנשי הקשר הרלוונטיים להוצאת רישיון עסק.

אנחנו נמצאים בקשר רציף עם שירות שבעת המחוזות בשירות המזון שבמשרד הבריאות (תל אביב, נצרת, חיפה, רמלה, באר שבע, אשקלון וירושלים).

חברתנו מוכרת כחברה המצליחה ביותר בתחום בקרב מכוני ההתעדה הרשמיים, כל הגופים הממשלתיים הרלוונטיים וכמובן בקרב משרד הבריאות.

אנו פועלים בפריסה ארצית, החל מקריית שמונה בצפון ועד לאילת בדרום ומסייעים ללקוחות רבים ברחבי הארץ. בזכות הליווי המקצועי שלנו קיבלו בהצלחה רישיון עסק מעל 400 לקוחות.

אז קדימה, יועצינו ממתינים לשיחה שתיקח אתכם כמה צעדים קדימה לעסק שלכם. השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

השירות שלנו הוא המקיף ביותר:

  • ליווי לקבלת רישיון עסק מורשה
  • ליווי לקבלת רישיון יצרן משרד הבריאות
  • ייעוץ עסקי מותאם אישית בהתאם לאופי העסק
  • ליווי וסיוע בתכנון והקמת עסק
  • ליווי להטמעת תקנים, כגון: Haccp ,GMP ועוד
  • ליווי צמוד לאורך כל התהליך

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-400 לקוחות שקיבלו רישיון עסק מזון בהצלחה!

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת רישיון.

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-10 שנות ייעוץ לתחום הרישוי והרגולציה במזון

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של התהליך!

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות קבלת רישיון עסק?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך קבלת רישיון עסק מזון עם המומחים של Prosafe Food:

  1. 1

    פגישת היכרות והבנת התהליכים עם אדריכל וטכנולוג מזון מוסמכים

    פגישה ראשונה עם אדריכל וטכנולוג מזון להכרת השטח ולתיאום ציפיות לעבודה.
  2. 2

    מדידת שטח העסק ואיסוף פרטים ראשונים

    איסוף פרטים רלוונטיים לטובת כתיבת פרשה טכנית ותכנון נכון של העסק.
  3. 3

    בניית תכנית אדריכלית המותאמת לצרכי העסק ולדרישות משרד הבריאות

    בניית תכנית אדריכלית הכוללת חלוקת העסק למדורים הנחוצים, העמדת ציוד פנימי ומיקום תשתיות סניטריות דרשות.
  4. 4

    כתיבת פרשה טכנית בהתאם לתוכניות האדריכליות

    הפרשה תכלול חומרי הגלם בשימוש בעסק, תוצרת גמורה, שיטות עבודה ואמצעים להבטחת איכות.
  5. 5

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית

    הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית.
  6. 6

    שיפוץ העסק

    שיפוץ העסק על פי התוכניות שהוגשו ואושרו במסגרת חוות דעת מקדמית.
  7. 7

    הגשת בקשה לרישיון עסק מזון

    הגשת בקשה לרישיון עסק ברשות המחוזית. הגשה ל-4 הרגולטורים הרלוונטים (מחלקת הנדסה, כיבוי אש, שירות המזון ובריאות הסביבה).
  8. 8

    ביקורות רגולטורים

    ביקורות רגולטורים השונים בעסק לבדיקת התאמת התוכנית לשטח.
  9. 9

    קבלת רישיון עסק מזון

    קבלת רישיון עסק בהצלחה!
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות קבלת רישיון עסק?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

רישיון יצרן מזון

הדרך שלכם לקבלת רישיון יצרן מתחילה כאן
כל עסק בענף המזון, מחויב להוציא רישיון יצרן מזון, כגון: מפעלי מזון, קייטרינג, אטליז, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות וכו'.

טכנולוג מזון

ליווי על ידי מיטב המומחים בתחום המזון
טכנולוג מזון מנהל ועוסק במספר תחומים במקביל בכדי להבטיח את בטיחות המוצר ועמידתו בדרישות הלקוח, היצרן והתחיקה. הליווי מתבצע על-ידי צוות טכנולוגי מזון בכיר המסייע לחברות רבות לעמידה בדרישות הרגולטור המחמירות והבטחת איכות המזון אצלכם בעסק.