דף הבית > בטיחות במזון > BRC – British Retail Consortium

BRC – British Retail Consortium | תקן לבטיחות מזון

השאירו פרטים כאן לקבלת מידע אודות תקן BRC או התקשרו ל-03-8061313

 

מהו תקן BRC?

תקן BRC נכתב בכדי למלא אחר דרישות החוק לבטיחות מזון באנגליה.

BRC שונה מתקנים אחרים הן בהתייחסות למוצרים הן בתפישת האחריות של היצרן כלפי הצרכן. לכן, היצרנים חייבים לפעול בכל המישורים בשביל למנוע כשלים בשלבי העבודה השונים, ובכך להבטיח את הבטיחות של מוצרי מזון.

 

למי מיועד התקן?

התקן מיועד למפעלים / בתי אריזה המעוניינים לייצא לרשתות שיווק גדולות באירופה ובעולם.

BRC ניתן ליישום במפעלים בעלי תשתית טובה ומתוחזקת, כיוון והוא מגדיר דרישות סף גבוהות. הדרישות הינן מפורטות, והתנאים מוגדרים באופן ברור ומחייב.

 

ייחודו של תקן BRC:

התקן הוכיח את יעילותו ויכולתו להבטיח מוצר איכותי ובטוח, וכך הפופולריות שלו גדלה גם מחוץ לגבולות בריטניה והאיחוד האירופי.

בימים אלו תקן ה-BRC נחשב כמחמיר ביותר בענף המזון והשירותים הנלווים.

התקן נתפס כיוקרתי ביותר, ומעמיד את היצרנים המותעדים לתקן זה בשורה אחת עם יצרני המזון הגדולים והמוכרים בשוק, ועפ"י רוב יצרנים המייצאים את מוצריהם לחו"ל יפעלו להשגת תקן זה.

תקן BRC מאפשר לעובד הפשוט להשמיע את קולו ולהיות חלק מהעזרים של המפעל להגיע להישגים חדשים.

בנוסף, ישנה התייחסות שונה לאזורים שונים במפעל, לאזורי סיכון גבוה וסיכון סביר, כאשר כל אזור מנוהל אחרת, ומקבל יחס שונה בהתאם להערכות סיכונים שמבוצעות לשם כך.

 

התקן כולל מס' פרקים עיקריים:

  • מחוייבות ההנהלה הכוללת שיפור המתמיד, חלוקת תפקידים והגדרת סמכויות ואחריות
  • תוכנית בטיחות מזון (המקבילה למערכת ה-HACCP)
  • ניהול איכות ובטיחות המזון
  • תשתיות המפעל והסביבה הסמוכה
  • בקרות ייצור, הכוללות את כל השלבי ההתנהלות עם החומרי גלם עד להפיכתו למוצר סופי ובטוח
  • בקרת תהליך הכוללת ניטור אימות מתמיד, תיעוד והפקת לקחים
  • עובדים – בניגוד לתקנים אחרים, תקן ה-BRC מעמיד את העובד במרכז התמונה, ורואה בעובד כמנוע צמיחה ושיפור, מקור לרעיונות ושיפורים, כמו כן מען לתלונות וחוסר שביעות רצון של בעל עניין חשוב לתפעול המערכת

מעוניינים לדבר עם מומחה בתחום? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

התקן הבינלאומי הוכיח את יתרונותיו הרבים בחברות מזון רבות בארץ ובעולם, ביניהם:

  • עבודה מול השוק האירופי
  • עמידה בדרישות רשתות שיווק גדולות.
  • סטנדרטיזציה של איכות ובטיחות גבוהה.
  • הבטחת מוצר בטיחותי לצרכן.
  • סיוע לחיסכון בעלויות וזמן כתוצאה מבקרת איכות מקצועית במזון.
BRC IOP

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-800 לקוחות מרוצים

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת תעודת הסמכה רשמית.

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מלווים אתכם עד לקבלת תעודת הסמכה לתקן BRC - בהתחייבות!

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של מבדק ההתעדה!

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים לקבל מידע נוסף אודות תקן BRC?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תהליך ההסמכה לתקן BRC עם המומחים של Prosafe Food

  1. 1

    למידת המפעל והתהליכים השונים המתרחשים בו

    מהשלב הראשוני של הזמנת חומרי הגלם ועד לשלב הסופי של שיווק הסחורה. על מנת להכין מערכת התואמת בדיוק לצרכי העסק על הטכנולוג המלווה להכיר ולהבין את כלל התהליכים במפעל וכל הנפשות הפועלות אשר תורמות לתהליכים השונים.
  2. 2

    הכנת מערכת איכות ובטיחות

    על פי התהליכים שנלמדו בשלב הראשון ובהתאם לציפיות ולדרישות המפעל. הכנת המערכת צריכה להיות בצמוד לפרקי התקן אשר מגדירים בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים את הדרישות, הפעולות ותדירות הביצוע.
  3. 3

    הטמעת המערכת

    הטמעת המערכת בקרב ההנהלה וצוות העובדים, תוך ביצוע בקר תשתיות ותברואה, סקר שביעות רצון לקוח, סקרי ספקים ועוד. תהליך זה הינו השלב העיקרי בתהליך- ובו נדרש שיתוף פעולה מלא מצד המפעל. זהו מהות ההסמכה - הבנת התהליכים והבקרות הנדרשות ויישום שלהם בשטח.
  4. 4

    מבדק פנימי וסקר הנהלה

    בדיקת אפקטיביות המערכת על ידי ביצוע מבדק פנימי וסקר הנהלה בו בוחנים את כל התהליכים השונים במפעל, את התמודדות העובדים עם הנהלים והבקרות החדשות ומעלים הצעות לשיפור וייעול המערכת.
  5. 5

    מבדק חיצוני

    כאשר המערכת מוטמעת במפעל, ולאחר שבחנו את כלל התהליכים - הגיע זמן האמת- מבדק חיצוני על ידי מכון התעדה מוסמך אשר יבחן את המערכת שנבנתה ואת התאמתה לתקן.
  6. 6

    קבלת תעודת התעדה

    בסיום המבדק יקבל המפעל "ציון" – אשר נקבע על פי סוג אי ההתאמות ומספרן. הציון הסופי של כל ארגון יכול להשתנות ממבדק למבדק ואף מתפרסם בגלוי באתר הרשמי של ה- BRC.