דף הבית > בטיחות במזון > תכנון אדריכלי והיתר בניה

תכנון אדריכלי והיתר בניה

מעוניינים להתייעץ עם מיטב המומחים בתחום? השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313 

 

תכנון אדריכלי:

תכנון אדריכלי הינו תכנון תזרים העסק וחדרי העבודה, מחסנים, תנועות עובדים ועוד וכולל שרטוט של העסק על גבי סט תכניות (גרמושקה) תוך התייחסות למס' גורמים:

  1. צרכי הלקוח, העסק והמפעל.
  2. עמידה בדרישות משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה.
  3. התאמה להיתר בניה אחרון של המבנה.
  4. עמידה בדרישות הרשויות המקומיות ומחלקת הנדסה.
  5. קביעה ועמידה בתקציב הלקוח.

התכנון האדריכלי צריך לתת מענה לכלל הגורמים הללו יחד תוך מתן דגש לדרישות הרגולטור ולדרישות הלקוח.

בתכנון מוקדם של תזרים העסק, אנו חוסכים כאבי ראש והוצאות מיותרות, שכן שינויים על הנייר עולים פחות משינויי קירות ותעלות ביוב למשל.

כאשר מגישים את התוכניות המוקדמות לחוות דעת מקדמית, אנו מקבלים אישר עקרוני למצב המוצע, ובכך כאשר משפצים, מתאימים את המקום לדרישות ולתנאים של משרד הבריאות.

תהליך זה מקובל בבקשה לרישיון עסק, והינו שלב וולונטרי, אך הכרחי לקיצור תהליכי הרישוי.

אנו בחברת Prosafe Food, מומחים בשילוב כלל הדרישות המדוברות אל מול צרכיכם, ובכך בשילוב של טכנולוג מזון בכיר ואדריכלים מנוסים נותנים פתרון מקצועי ויעיל לתכנון הנדרש, חוסכים עלויות ומקצרים את זמני רישוי העסק שלך.

בין לקוחותינו הרבים תוכלו למצוא: מסעדות, רשתות מזון גדולות, בתי מלון, קייטרינג, מאפיות, בתי קפה, מפעלי ייצור מזון, מרלוגים, מחסני מזון, מפעלים, מסעדות, מרכולים, קיוסקים, אולמות אירועים, מחלבות ועוד.

 

היתר בניה:

בבסיסו של כל נכס עומד היתר בניה. היתר הבניה, אשר נקרא גם רישוי בניה, הינו היתר להקמת מבנה התואם את התב"ע (תוכנית בניין עיר) החלה במקום הנכס.

לדוגמא, לא ניתן להקים חנות בקרקע אשר התב"ע המוגדרת באותו הקרקע משויכת למגורים, ולהפך- לא ניתן לבנות בית בשטח אשר התב"ע מוגדרת לתעשייה.

במקרה של עסקי מזון ומפעלי ייצור מזון (מחלבות, מפעלי בשר, קייטרינג וכו') – נדרש היתר תעשייתי ועבור עסקי מזון מסחריים (כגון מסעדות, חנויות סחר, פיצוציות ועוד) – נדרש בהיתר מסחר.

היתר הבניה ניתן לבעלי הנכס על ידי מחלקת ההנדסה ברשות המקומית.

בהליך רישוי העסקים, בשלב ראשון, מחלקת ההנדסה ברשות המדוברת בוחנת את העסק בשני אופנים:

  1. התאמת ייעוד הקרקע לעסק הספציפי.
  2. התאמת היתר הבניה האחרון שניתן בנכס לקיים בשטח (נבדק כי לא נעשו שינויים/ תוספות שלא בהיתר).

במידה והתגלו חריגות באחד משני הסעיפים הנ"ל- בעל העסק בשיתוף פעולה מול בעל הנכס יידרש בנוסף להליך הרישוי הסטנדרטי, להגיש בקשה להיתר בניה / לשינוי ייעוד (שינוי תב"ע).

מעוניינים לדעת מהם השלבים בקבלת רישיון עסק בתחום המזון? לחצו כאן

מעוניינים לגלות האם העסק שלכם מחויב ברישיון עסק מזון? לחצו כאן

לקריאת המדריך המלא אודות רישיון יצרן מזון ועסק מזון 

לקריאת מאמר אודות תפקידיו של טכנולוג המזון לחצו כאן

השארת פרטים
מעוניינים להתייעץ עם מומחה בתחום המזון?

ליווי וייעוץ ע"י מומחים בתחום הרישוי:

חברת Prosafe Food מנהלת את כל התהליך הבירוקרטי, מקצרת זמנים ומייעלת את תהליך קבלת רישיון עסק מזון.

חברת Prosafe הינה החברה המובילה לרישוי בענף המזון הכוללת חטיבת רישוי ורגולציה שתאפשר לכם לקבל ייעוץ מן השורה הראשונה מיועצים בעלי ניסיון של 10 שנים ויותר המתמחים במתן פתרונות לעסקים מתחום המזון.

יועצינו מכירים את כלל מהנדסי המחוזות המפקחים והתברואנים ונמצאים איתם בקשר ישיר ושוטף לאורך כל תהליך רישוי העסקים.

תמיכה זו כוללת ייעוץ מקצועי ושירות נגיש ונוח המותאם במיוחד עבור צרכי העסק שלכם.

במהלך השנים צברנו ניסיון רב וידע שישרתו אתכם. אנו מחזיקים במאגרי המידע המקיפים בישראל לתחום הרישיונות ובכללם כלל החוקים, התקנות ואנשי הקשר הרלוונטיים להוצאת רישיון עסק מזון.

אנחנו נמצאים בקשר רציף עם שירות שבעת המחוזות בשירות המזון שבמשרד הבריאות (תל אביב, נצרת, חיפה, רמלה, באר שבע, אשקלון וירושלים).

חברתנו מוכרת כחברה המצליחה ביותר בתחום בקרב מכוני ההתעדה הרשמיים, כל הגופים הממשלתיים הרלוונטיים וכמובן בקרב משרד הבריאות.

אנו פועלים בפריסה ארצית, החל מקריית שמונה בצפון ועד לאילת בדרום ומסייעים ללקוחות רבים ברחבי הארץ. בזכות הליווי המקצועי שלנו קיבלו בהצלחה רישיון עסק מזון מעל 400 לקוחות.

אז קדימה, יועצינו ממתינים לשיחה שתיקח אתכם כמה צעדים קדימה לעסק שלכם. השאירו פרטים כאן או התקשרו ל-03-8061313

השירות שלנו הוא המקיף ביותר:

  • ליווי לקבלת רישיון עסק מורשה
  • ליווי לקבלת רישיון יצרן משרד הבריאות
  • ייעוץ עסקי מותאם אישית בהתאם לאופי העסק
  • ליווי וסיוע בתכנון והקמת עסק
  • ליווי להטמעת תקנים, כגון: Haccp ,GMP ועוד
  • ליווי צמוד לאורך כל התהליך

יתרונות לביצוע תהליך עם Prosafe Food:

מעל ל-400 לקוחות שקיבלו רישיון עסק מזון בהצלחה!

יועצינו מלווים לקוחות ברחבי הארץ עד לקבלת רישיון.

מוכרים ע"י משרד הבריאות ומכוני ההתעדה הרשמיים

Prosafe Food מוכרת ע"י משרד החקלאות ומשרד הבריאות כחברה מובילה בתחום מערכות איכות.

מעל ל-10 שנות ייעוץ לתחום הרישוי והרגולציה במזון

המומחים של Prosafe Food אתכם כל הדרך למעבר חלק של התהליך!

צוות יועצי המזון המובילים בארץ

הרכבנו את צוות המומחים בתחום המזון עם מעל ל-10 שנות ניסיון בתחום המזון.
טופס תחתון

מעוניינים להתייעץ איתנו?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

טופס תחתון

מעוניינים להתייעץ איתנו?

מלאו פרטים או צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לשירותכם!
  • טלפון

    03-8061313

  • מרדכי רוז'נסקי 18 כניסה ב',
    א.ת חדש ראשון לציון

  • א' - ה'
    08:00-17:00

תקנים נוספים בתחום

רישיון יצרן מזון

הדרך שלכם לקבלת רישיון יצרן מתחילה כאן
כל עסק בענף המזון, מחויב להוציא רישיון יצרן מזון, כגון: מפעלי מזון, קייטרינג, אטליז, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות וכו'.

טכנולוג מזון

ליווי על ידי מיטב המומחים בתחום המזון
טכנולוג מזון מנהל ועוסק במספר תחומים במקביל בכדי להבטיח את בטיחות המוצר ועמידתו בדרישות הלקוח, היצרן והתחיקה. הליווי מתבצע על-ידי צוות טכנולוגי מזון בכיר המסייע לחברות רבות לעמידה בדרישות הרגולטור המחמירות והבטחת איכות המזון אצלכם בעסק.